[Foto’s/Video] Nieuwe rotonde in Groesbeek geopend

GROESBEEK – Zaterdagmiddag omstreeks 17:00 uur is de nieuwe rotonde bij de Nieuweweg / Zevenheuvelenweg geopend voor het verkeer.

De eerste automobilisten maakten al snel na het weghalen van de afzettingen gebruik van de rotonde en het was voor velen even wennen. Het geheel ziet er in ieder geval netjes uit.

Stevig doorpakken

Aanvankelijk zou de wegafsluiting tot 28 november duren, maar de werkzaamheden aan de weg zijn klaar. Er is met name de afgelopen week hard aan de rotonde gewerkt (er zijn de nodige uren gemaakt) waardoor een en ander wat sneller verliep. De puntjes moeten nog wel op de “i” gezet worden, maar daar is geen afsluiting meer voor nodig.

De discussie

Het kruispunt zoals men het voorheen kende was in principe niet onveilig, maar zo voelde het voor veel automobilisten wel. Daarom besloot de (toen nog) Groesbeekse raad in 2013 dat er een rotonde moest komen. In eerste instantie zocht men naar goedkopere alternatieven, de rotonde zou zo`n 7 ton kosten, maar een rotonde was volgens de raad de beste oplossing voor de veiligheid en een goede doorstroming.

Drie jaar later

Het werk is uiteindelijk drie jaar later begonnen, in september 2016. Stap 1 was het weghalen van de bomen en de begroeiing. In de weken daarna kregen de rotonde en het fietspad er omheen meer vorm. Twee maanden later kan het verkeer weer gebruik maken van de weg en fietspaden.

Bomen

Er worden in totaal 35 bomen gekapt. Daarvan staan er 22 (lindes) langs de Nieuweweg en 13 (eiken) langs de Zevenheuvelenweg. Er geldt een herplantplicht, waardoor er ter plaatse 35 nieuwe bomen komen. Daarmee blijven de bomenstructuren behouden.

Dossier rotonde Zevenheuvelenweg-Nieuweweg.

Wij hebben sinds de start van de werkzaamheden enkele foto’s gemaakt. Die staan hieronder in de volgorde waarop ze gemaakt zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ja,ik

Complimenten voor de wegwerkers

stom

Mooi hoor ben er erg blij mee 🙂

Henk B

Benieuwd hoe de gemeente de rotonde gaat inrichten.
Verwijzing naar Zevenheuvelen, Canadees Kerkhof, Vierdaagse of …..?
Gemeente maak er wat moois van.

d,n beste

ziet er goed uit, een echte rotonde die overzichtelijk is en de snelheid eruit haalt, en niet zo eentje als bij de”bosbes”waar ze zo rechtdoor rijden ZONDER richting aan te geven. Nu meteen de maldensebaan asfalteren voor een rondweg richting Malden of Mook, zijn we daar ook weer vanaf. Dit had ook al 20 jaar eerder gekunnen.

wpDiscuz