Subsidie van € 9700,- voor Het Trefpunt bij De Meent

GROESBEEK“Het is misschien wel hét voorbeeld van een inlooppunt voor dagbesteding waar wij naar streven in alle dorpen/kernen”, aldus de gemeente Berg en Dal.

trefpunt_meent-dgb

Het gaat dan om Het Trefpunt bij woonzorgcentrum De Meent in Groesbeek. Daar kan ook voor 1 jaar geëxperimenteerd worden met burgerinitiatieven.

Financiële steun noodzakelijk

Het vrijwilligersbestuur van Het Trefpunt kan in 2017 rekenen op een subsidie. Die bedraagt € 9.700,- en daarmee kunnen onder andere activiteiten georganiseerd worden, al is het geld vooral nodig voor het schoonmaken en de inrichting. “Het behoud van dit punt kan niet zonder financiële steun van de gemeente”, leggen burgemeester en wethouders uit.

Kwetsbare groep

Kwetsbare inwoners, vaak ouderen, komen door middel van dit steunpunt in contact met elkaar en kunnen op een laagdrempelige manier activiteiten bijwonen. Daarnaast worden ook mantelzorgers even ontlast van hun dagelijkse zorgtaken. De gemeente ziet dit steunpunt, dat al 4 jaar uitsluitend met vrijwilligers functioneert, dan ook als een belangrijk iets.

Verdere ontwikkeling

Het bestuur wil Het Trefpunt verder ontwikkelen naar een toegankelijke inloop- en ontmoetingsplaats voor jong en oud. Jongvolwassenen zijn namelijk ook een nieuwe groep bewoners. Op dit moment zijn er 90 vrijwilligers actief en zijn er 2000 bezoekerscontacten per maand. Volgens de gemeente is er weinig professionele inzet nodig.

Huurvergoeding

Het Trefpunt is overigens eigendom van ZZG Vastgoedbeheer, die sinds dit jaar een vergoeding vraagt voor de ruimte (296m2). Burgemeester en wethouders gaan naast de subsidie dan ook akkoord met een huurvergoeding van € 11.033,-. Daarvoor is een overeenkomst opgemaakt. De gemeente huurt de ruimte en geeft het weer in gebruik aan het vrijwilligersbestuur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kiezer 2014

Dat ziet er goed uit op de Meent, ongeveer 100 kwetsbare inwoners die daar een leuke en veilige plek hebben. 90 vrijwilligers die er hun ziel en zaligheid in stoppen, waaronder enkele statushouders die er bovendien een zinnige bijdrage leveren als dank voor onze gastvrijheid.
In dit geval is het geld goed besteed.
Zonde dat wij 400.000 Euro per jaar verkwisten aan onzinnige juridische procedures over grensovergangen, fietspaden en handhaving tegen een paar permanente bewoners van een vakantiehuisje of stacaravan.

wpDiscuz