Herdenkingskruis voor Groesbeekse moeder en dochter

GROESBEEK/NIJMEGEN – Bij het spoor aan de Sionsweg/Scheidingsweg in Nijmegen staat sinds dinsdag een herdenkingskruis.


Een onbekende schreef een briefje. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het kruis is gemaakt van takken en een stuk afzetlint van de politie. Onbekenden hebben later ook rozen en een briefje achtergelaten. “Rust zacht, “onbekende” moeder, dochter en hondjes”, staat er geschreven.

Bizar

Maandagochtend kwamen een moeder (69) en een dochter (43) uit Groesbeek-Breedeweg om bij een aanrijding met een trein. Ook drie van de vier honden die zij mee hebben genomen overleefden het niet. De twee liepen samen met de viervoeters de overweg op, ondanks dat de spoorbomen al naar beneden waren.

Weinig contact

Het tweetal leidde samen met hun dieren, inclusief nog eens meerdere katten, een teruggetrokken bestaan. Ze woonden al jaren in het kerkdorp, maar veel contact met de buurt zou er niet geweest zijn. De politie gaat nog steeds uit van zelfmoord. Een dubbele zelfmoord is in Nederland uitzonderlijk.

Bij de ingang van de kerk in Breedeweg is voor moeder Gerda Zwitserloot en dochter Mirelle Wijers een herdenkingsplek ingericht. Onderstaand een gesprek tussen Omroep Gelderland en pastor Jos van Rooij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Geert-Jan

Mooi, dat herdenkingskruis. Mooi is ook het initiatief van pastor van Rooij in de kerk in Breedeweg. Het condoleance register kan getekend worden en men mag een berichtje achter laten.

wpDiscuz