Verrassing voor 12 vrijwilligers Forte Welzijn

GROESBEEK – De vrijwillige maatjes van Forte Welzijn zetten zich wekelijks in voor mensen die weinig sociale contacten hebben of het moeilijk vinden om contacten aan te gaan.

De taken

Voor de een betekent dat een goed gesprek, een spelletje of samen een boodschap doen, een praktische klus oplossen, helpen bij de thuisadministratie of begeleiden naar het ziekenhuis. Voor de ander is het er samen op uittrekken om passende mogelijkheden in Groesbeek en omgeving te ontdekken, opdat iemand weer mee kan doen in de maatschappij. Ook is er de mogelijkheid dat een vrijwilliger een paar uur de zorg van een mantelzorger kan overnemen. Zo kan de partner even op adem komen of rustig een boodschap doen terwijl een vrijwilliger bij de partner blijft.

52 vrijwilligers

Deze mensen worden wekelijks door 52 vrijwilligers bezocht en ondersteund zodat zij zich niet zo alleen voelen staan en langer zelfredzaam kunnen blijven. Dit jaar werden op 30 november, tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond, 12 vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Zij zijn al 12 tot 15 jaar met grote betrokkenheid actief in het ondersteunen van anderen.

De 12

Het gaat om Gre Bakker, Mientje Masseling, Dien van Leur, Helma Groenen, Marian Vrolijk, Mia de Bruin, Iedje Verweij, Jacqueline Schamp, Ciska Cillessen, Wim Goossens, Joke Giesbers en Piet Eijkhout. Drie vrijwilligers staan niet op de groepsfoto. Zij werden thuis verrast met een extra presentje.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Penningmeester Inloophuis

Zonder vrijwilligers geen welzijn. Wees zuinig op hen. Ondersteun hen, ook financieel als dat nodig is.

wpDiscuz