[Foto’s] Kerstmarkt Groesbeek 2016

GROESBEEK – Zondag 18 december 2016 was in het centrum van Groesbeek de jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar stond de kerstmarkt in het teken van Wijndorp Groesbeek en de Voedselbank.

Het Gluhweinbad in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Enige Glühweinbad van Nederland

Op het Dorpsplein stond het grootste en enige Glühweinbad van Nederland, want ook in de winter is het goed toeven in het belangrijkste Wijndorp van het land. Bezoekers konden een warm bad nemen in de Glühwein. Er was natuurlijk ook voldoende Glühwein om te drinken.

Standhouders

Op het knusse Dorpsplein was volgens de organisatie een sfeervolle kerstmarkt ingericht met 22 standhouders. Er was muziek, met onder andere Trente Plus en Ochaarm, een modeshow en balletoptredens door de kinderen van Le Papillons. Bovendien was er een levende kerststal en uiteraard kwam ook de Kerstman op bezoek. De kerstmarkt werd ondersteunt door cliënten van Pluryn.

Kerststal bij de Kringloop

Even verderop stond de grote kerststal van de Kringloop St. Michael. In de verwarmde hal en rondom het terrein van de Kringloop was van alles te koop voor in, aan of onder de kerstboom. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank. Er waren live optredens van onder andere Helen Liebers, Meta, Cor Kersten en Accordeonclub Con Amore. Een DJ zorgde voor de muzikale omlijsting.

1000 liter Glühwein

“Bijna 1000 liter warme “Glühwein” gaat er in het alcoholvrije bad dat Camping Bij Ons uit Groesbeek op het Dorpsplein heeft neergezet”, aldus de organisatie. De wijnboeren van het Wijnboeren Collectief Groesbeek (WBCG) lieten samen met de ondernemers van het Dorpsplein en de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) zien dat Groesbeek ook in de winter hét Wijndorp van Nederland is.

In bad met…..

De Glühwein (er zijn extracten gebruikt en er is badolie toegevoegd) werd met een houtvuur opgestookt tot een comfortabele 38 graden. Veel animo was er niet voor het bad, maar toch wist men in ieder geval mensen zo ver te krijgen om er even in te gaan.

Rond het middaguur was de opening van de kerstmarkt. Het is de tweede keer dat de kerstmarkt op het Dorpsplein in Groesbeek wordt gehouden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
joke

Het bad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente berg en dal !
Alleen dat zinnetje al….hoop dat er genoeg kleurstof in de wijn zit dat de rode kleurstof er wekenlang niet van afgaat…de wijn hadden ze beter kunnen geven aan de voedselbanken in en om Groesbeek.

De buurman

Echt drank en drugs feestje weer een prima voorbeeld voor de jongeren die de toekomst hebben

Glühweinbad!! wie verzint zoiets? En daar draagt de gemeente aan bij. Het was zinvoller geweest als de gemeente de bijdrage meteen aan de voedselbank had geschonken. Dat past in de Kerst-sfeer en niet in deze carnavals-sfeer.

Hans

Wie heeft zoiets verzonnen, een kerstmarkt met een wijnkoningin. Was gewoon weer promotie voor de WBCG. En van de “circa 22 standhouders” heb ik ook alleen iets meer dan de helft gezien. Belachelijk

Franca

Hans je hebt niet goed opgelet, er was geen wijnkonigin

Boersteeg

Nou ik vond het niet td zuipen die glühwein.

kiezer 2014

Dat bad komt bij mij ordinair over.
Dit misstaat op onze mooie kerstmarkt.
Zal de wethouder ook wel inzien.

groesbeek

jammer dat er gen fotos van de kerstmarkt bij de kringloop zijn

Henky

misschien kunnen ze voortaan de boel beter opruimen op dat plein, wat een zooi lag er gisteravond voor de ingang van gemeentehuis Berg en Kwal.
allemaal witte kabelbinders die kapot geknipt waren, vuilniszakken in een hoek gepropt maar dat mag dus

Mevr. Willems.

Joke Na afloop is die wijn alsnog gebotteld en naar de voedselbank gegaan.

Schande

Helemaal een grote schande dat die wijnfeestpromoters dat bocht uit dat bad hebben laten bottelen dan! Eerst in een bad gooien en verwarmen, dan een paar gasten erin laten badderen, dan afkoelen, en dan weer in de fles doen en aan de arme mensen geven! Had die mensen van de voedselbank die in het zogenaande ”teken” stonden dan ook gewoon een normaal flesje geschonken, erg triest stelletje schandbrokken!!!

R. Ommel

Wegsmieten is effel ok suunt

Ja,ik

Wat enne kwats

wpDiscuz