Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd in 2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Huishoudens, bedrijven en organisaties kunnen gebruik maken van de ‘investeringssubsidie duurzame energie’.

Energieplein_Berg_en_Dal_logo-DGB

Flinke subsidie

Met deze subsidieregeling krijgt u flinke subsidie voor de installatie van een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel en biomassaketel, ook in 2017! Zo kunt u ook in het nieuwe jaar fors besparen op uw energierekening en door de subsidie is de terugverdientijd nog korter.

Duurzame warmte

Om te zorgen dat Nederlandse huizen en bedrijven in de toekomst minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd, is de ISDE subsidieregeling ontwikkeld. De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten als alternatief voor of aanvulling op uw gewone CV-ketel.  De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie.

Bedragen

Voor warmtepompen ligt het subsidiebedrag indicatief tussen de € 800 en € 4.000, voor een zonneboilertussen de € 350 en € 1.200. Voor biomassaketels is het subsidiebedrag € 80 per kW vermogen met een minimum van € 3.200, voor pelletkachels € 50 per kW vermogen met een minimum van € 500.

Nieuwe voorwaarden

In 2017 worden de voorwaarden en bedragen van de subsidieregeling iets aangepast. Zo wordt de tegemoetkoming voor kleine biomassaketels iets lager, en de tegemoetkoming voor grotere biomassaketels en zonneboilers hoger. Ook mogen particulieren (in plaats van 3 maanden na aanschaf) tot 6 maanden na installatie van het apparaat subsidie aanvragen. Zakelijke aanvragers moeten eerst subsidie aanvragen, waarna ze de aankoopverplichting mogen aangaan. Dit blijft hetzelfde in 2017.

Voor uitgebreide informatie en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op RVO.nl. Op de hoogte blijven van (nieuwe) subsidieregelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Energieplein Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd in 2017

Reageren is niet toegestaan.