Petitie tegen kruising Hoge Horst: 165 handtekeningen

GROESBEEK – Enkele aanwonenden in het gebied van het kruispunt Koningin Wilhelminaweg en Hoge Horst in Groesbeek zijn een petitie gestart.

Het kruispunt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het kruispunt is volgens hen niet overzichtelijk en daarmee gevaarlijk, mede doordat daar regelmatig te hard gereden wordt. Zeker op het stuk waar men 30 km/uur mag, daarna is de maximumsnelheid 80 km/uur. “We kunnen en dienen de significantie van dit probleem niet langer te ontkennen”, schrijven de initiatiefnemers.

Het burgerinitiatief wil dat de gemeente Berg en Dal verkeersveilige maatregelen neemt. Op het moment van schrijven zijn er 34 handtekeningen binnen. Het doel is 40.

Klik hier voor de petitie.

Update 20-01-2017, 11:00 uur
Er zijn donderdagavond tijdens de carrouselvergadering 165 handtekeningen aangeboden. Initiatiefnemers zeggen dat borden geen oplossing meer zijn, maar een rotonde mogelijk wel. Dat vond wethouder Alex ten Westeneind een wat rigoureuze maatregel, maar hij heeft laten weten dat men het oppakt en gaat kijken wat de mogelijkheden zijn om de gevaarlijke situaties tegen te gaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Er is niks gevaarlijks aan als je gewoon oplet en uitkijkt. Wat een betutteling is dit weer zeg!!

Een automobilist.

Misschien een idee om daar een gelijkwaardige kruising van te maken, dus al het verkeer van rechts voorrang.

Piet

Goed idee van “Een automobilist”,maar dan wel met verhoogde kruising om de snelheid er uit te halen.Ongelukken gebeuren daar al zeker 60 jaar.

Marcel

De kruising is hoog genoeg. Alleen de drempels moeten veel stikker zodat de snelheid eruit gaat.

Als dat bushokje daar verplaatst word is ook al een hele verbetering dat neemt veel zicht weg.

De buurman

We hebben nog geen tunnel dus maak er een tunnel van

Stratenmaker

Helemaal met Piet eens, asfalt eruit drempels korter en stikker maken, dichtgooien met klinkers,heb je een verhoogde en veilige kruising,

Muts

Ik snap ook niet dat elke keer de situatie aangepakt wordt. De automobilist rijdt te hard en daar komen de ongelukken door. Zorg ervoor dat dat niet meer gebeurt en dan is de situatie toch echt niet gevaarlijk meer.

En voordat het begint: Ja, ik rijd ook wel eens te hard, ik ben ook niet Roomser als de Paus. Maar in de 30km en 50km gebieden houd ik me in elk geval wel degelijk aan de snelheid. En sommigen bevalt dat niet, waardoor je zelfs over de stoep wordt ingehaald. Dat is er mis, het gedrag, niet de situate.

henk
het gaat met name over de te hoge snelheden. Het verkeer dat vanaf de Horst komt rijdt al vanaf de 60 km zone zeker 80 of 100 km en schiet gewoon met die zelfde snelheid de 30 km zone in. Verkeer wat over de kruising moet kan de snelheid niet inschatten en dan gaat het regelmatig verkeer met laatst een dodelijk ongeval. Als men nu inderdaad of de drempels verhoogd of al een wegversmalling maakt bij de bushalte zodat de snelheid eruit moet. Ook de bloembakken/ perkjes breder maken zodat men moet afremmen. Nu raast het verkeer precies door het… Lees meer »
Flak

Op deze gevaarlijke kruising zijn al helaas diverse dodelijke slachtoffers gevallen. Wat precies de oorzaak hiervan was is nooit duidelijk geworden. Mogelijk een te hoge snelheid en/of de onoverzichtelijke kruising zal mede een rol hebben gespeeld. Omdat het autoverkeer de komende jaren alleen maar zal toenemen, lijkt mij het nuttig om eens te bekijken of er mogelijk een rotonde
van de kruising gemaakt kan worden.

Kwatsnie

Ik ben voor een vierkante rotonde.

RagBek

Ik zou de hele kruising afsluiten!

RagBek

@Flak, diverse dodelijke ongevallen? Bron?

Hoge Horst

Gewoon simpel op te lossen door de wegversmalling groter te maken zodat het verkeer wel af moet rennen en de snelheid omlaag gaat.
Anders moeten wij als buurtbewoners onze auto op de weg parkeren dan zal de vaart
Er ook uitgaan.

De Kuier.

Gewoon uit je doppen kijken…..als je aan het verkeer deelneemt. Altijd en overal!!

De snelheid er uit halen, de Hohe Horst vanaf de Horst, 60 km weg maken.
Absoluut GEEN drempels, daar hebben mensen met beperkingen in een auto heel veel last van, een gezond persoon knalt er toch met de nodige snelheid overheen. De weg versmallen is een betere optie.

wpDiscuz