BIZ Centrum Groesbeek kan van start

GROESBEEK – Er is voldoende draagvlak onder de ondernemers in het centrumgebied van Groesbeek om de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Centrum Groesbeek te starten.

Dat is woensdagavond bekend gemaakt. De BIZ gaat op 1 januari 2017 van start.

Draagvlakmeting

Nadat de afgelopen periode alle voorbereidingen om te komen tot een BIZ zijn getroffen was er nog één laatste horde te nemen: de draagvlakmeting. Er moest aan onderstaande voorwaarden worden voldaan:

1) Minstens de helft van de gebruikers binnen het BIZ-gebied moest zich vóór of tegen de BIZ uitspreken;
2) Tenminste 2/3e van het aantal gebruikers dat zich heeft uitgesproken moest vóór de BIZ zijn;
3) De totale WOZ-waarde van de voorstanders moest groter zijn dan die van de tegenstanders.

Uitslag

Woensdag is gebleken dat er 56 stembiljetten zijn ingeleverd en dat is ruim voldoende. Er waren er namelijk minstens 37 nodig (er zijn 74 panden). Van die 56 reacties waren er 53 voor, 2 tegen en één ongeldig, laat wethouder Sylvia Fleuren weten.

BIZ in het kort

Het winkelgebied van Groesbeek-centrum is, evenals andere winkelgebieden, mede door het online winkelen de laatste jaren onder druk komen te staan. De omzetontwikkeling blijft achter. Door middel van een ondernemersfonds kunnen de ondernemers gezamenlijk investeren in een aantrekkelijk(er) winkelgebied. Zij worden daarom verenigt in de Stichting BIZ Centrum Groesbeek. Alle gebruikers binnen het BIZ-gebied betalen dan jaarlijks de belasting. Men verwacht, op basis van de huidige WOZ-waardes, dat er jaarlijks zo`n € 35.000,- binnen komt voor het fonds.

Wat de BIZ precies in houdt en hoe het in zijn werk gaat hebben wij in oktober al uitgebreid beschreven. Klik daarom hier voor dat artikel en de info over de BIZ.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on BIZ Centrum Groesbeek kan van start

Reageren is niet toegestaan.