[Foto’s/Video] Startsein voor bouw project Spoorlaan Groesbeek

GROESBEEK – Bij Mulderhof wordt er sinds deze week gesloopt, maar een eindje verderop is donderdagmiddag het officiële startsein gegeven voor de bouw van een project.


Het bouwbord aan de Spoorlaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat om project “Spoorlaan”. De werkzaamheden zijn overigens al in volle gang.

Bouwbord

Johan van de Ven, directeur van Concept-nl projecten en Sjaak Thijssen, wethouder gemeente Berg en Dal, waren hierbij aanwezig. Zij onthulden het bouwbord en vertelden hoe het plan tot stand is gekomen.

Herinrichting Spoorlaan

De gemeente en de vastgoedontwikkelaar Hinke Fongers hebben vorig jaar een overeenkomst gesloten voor de uitvoering van een nieuw plan voor de herinrichting van de Spoorlaan.

Fase 1: verhuizing Jan Linders en Aldi

In fase 1 verhuizen de supermarkten Jan Linders en Aldi naar de Spoorlaan. Ze krijgen hun nieuwe winkels op de plek van het voormalige Zoma-gebouw. Voor de supermarkt worden parkeerplaatsen aangelegd. Ook legt de gemeente ondergronds een tweede parkeerlaag aan. Deze is met name bedoeld voor lang parkeren.

Fase 2: nieuwbouw Hema, Scapino en Actiesport (medio 2018)

In fase 2 (start naar verwachting medio 2018) wordt het huidige gebouw van de Hema, Scapino en Actiesport afgebroken en vervangen door een nieuw en fraaier gebouw, afgestemd op de overige architectuur in het Centrumplan.

Voor de aanwezigen (de meesten stonden in een tent op het Marktplein) was er koffie, thee, glühwein en erwtensoep.

Dossier berichtgeving “Project Spoorlaan” op DeGroesbeek.nl.


Foto’s van de onthulling van het bord.


Foto’s van de werkzaamheden eerder deze maand.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Flink veel aandacht voor dit spectaculaire bouwwerk. Was die microfoon nodig voor al die bezoekers?

stom

Dit word zeker mooi

Geert-Jan

Beste @Henk, ik ben ‘s middags ook even wezen kijken. Er was een tent gebouwd. Deze tent was goed gevuld met mensen. De fotograaf heeft met de rug naar de tent deze foto’s gemaakt. Het was dus wel degelijk druk. Bovendien vervliegt geluid in de openlucht en hierdoor is het zeer wenselijk dat er goede spraakversterking voor handen is wat de spraakverstaanbaarheid ten goede komt. Zo zie je maar dat jij zo maar weer wat schrijft (misschien wel om te stangen of om altijd maar af te geven op de gemeente), zonder dat je de feiten kent.

wpDiscuz