Berg en Dal verwacht klein overschot over 2016

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal verwacht 2016 af te sluiten met een overschot van € 52.000.

Dit blijkt uit de Najaarsnota die de raad op 15 december heeft vastgesteld.

In de Najaarsnota bekijkt het college of de budgetten nog voldoende zijn voor de rest van het jaar. Als dit nodig is worden de budgetten gewijzigd. Daarna moet de raad een besluit nemen over de Najaarsnota.

In Voorjaarsnota nog een tekort

Toen de raad in juni de Voorjaarsnota behandelde, was er nog sprake van een verwacht tekort van € 290.000. De mee- en tegenvallers die nu bekend zijn leveren in totaal een voordeel op van € 342.000.

Wat zijn de oorzaken van de verschillen?

Het voordeel van € 342.000 bestaat uit veel plussen en minnen, die het college toegelicht heeft in de Najaarsnota. Sommige posten vallen tegen elkaar weg, maar er zijn er ook die invloed hebben op het resultaat. Grootste meevaller is de bijdrage die de gemeente van het rijk ontvangt. Deze is bijna 6 ton hoger dan in eerste instantie begroot. Dit is het gevolg van besluiten die onze regering genomen heeft.

Meevaller onderhoud wegen

Voor het onderhoud van de wegen was 2 ton te veel opzij gezet. Dit wordt nu teruggedraaid en levert een meevaller op. Daarnaast moet er ruim 2 ton meer betaald worden aan de DAR. De gemeente Berg en Dal ontvangt bijna 2 ton door de opheffing van Breed, dat is opgegaan in het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Ook zijn diverse budgetten voor de bijstand en het sociaal domein gewijzigd.

Wat vindt de wethouder ervan?

Wethouder Fleuren (Financiën) is tevreden over de cijfers, maar benadrukt wel dat het hier gaat om een momentopname. “Er kunnen altijd nog ontwikkelingen komen die het resultaat beïnvloeden, positief of negatief. Dit zal straks blijken bij de jaarrekening over 2016.”

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Berg en Dal verwacht klein overschot over 2016

Reageren is niet toegestaan.