“Ballonnen- en vuurwerkverbod gemeente Berg en Dal”

GEMEENTE BERG EN DAL – Enkele politieke partijen zien het liefst een ballonnen- en vuurwerkverbod in de gemeente Berg en Dal.

APV Berg en Dal

Zij gaven dit aan tijdens de behandeling van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Berg en Dal 2017. De voorlopige versie daarvan is donderdag vastgesteld. De definitieve, breed gedragen, APV zal naar alle waarschijnlijkheid in de zomer gereed zijn.

Ballonnen

Partijen kwamen met diverse suggesties voor de eindversie van de APV. De VVD wil een ballonnenverbod. “Het wordt door de beesten opgegeten en die stikken er in. Het komt ook in het water”, aldus Mechteld ten Doesschate. GroenLinks Berg en Dal heeft eerder al aangegeven dat zij er grote moeite mee heeft dat er ballonnen worden opgelaten tijdens festiviteiten.

Vuurwerk

CDA Berg en Dal wil naast de extra aandacht voor hondenoverlast, de paracommercie en het nuttigen van alcohol op de openbare weg ook een vuurwerkverbod. “Wij geven het college mee om na te denken en wellicht een discussie te voeren in de raad over vuurwerkoverlast. Wordt het niet eens tijd dat wij net als Hilversum overgaan tot een vuurwerkverbod?”, vroeg Rob Verheijen zich af. De fractievoorzitter van het CDA wil dan wel graag per kern in de gemeente een centrale vuurwerkshow. PvdA Berg en Dal en GroenLinks zien dit ook wel zitten.

Handhaven

Er is echter wel wat discussie over de handhaving van het vuurwerkverbod. Gemeenten zeggen dat dit wel te doen is, maar de politievakbond spreekt dit tegen. Er zou namelijk te weinig capaciteit zijn.

Komende jaarwisseling geen vuurwerkvrije zones

Dit jaar kent Berg en Dal in ieder geval nog geen vuurwerkvrije zones, bleek in november na een rondgang van het Algemeen Dagblad. Begin dit jaar zeiden burgemeester en wethouders dat vuurwerkvrije zones in de gemeente Berg en Dal nog niet nodig zijn.

Vuurwerkoverlast is een jaarlijkse terugkerende discussie, ook in de gemeente Berg en Dal. De materiaalschade aan openbare voorzieningen loopt in onze gemeente tijdens de jaarwisseling op tot duizenden euro’s.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Plakkertje

Wordt het niet eens tijd dat wij net als Hilversum overgaan tot een vuurwerkverbod?”, vroeg Rob Verheijen zich af.

Wordt het niet eens tijd voor een andere gemeenteraad vraag ik mij af .

Muts

Ik ben tegen een vuurwerkverbod, omdat ik vind dat we deze traditie in ere moeten houden. Er is de laatste tijd al veel teveel afgeschaft. Maar!! Ik ben ook zeer voor handhaving. Ik vind vuurwerk mooi en mag er graag naar kijken, maar zoals zovelen word ik doodziek van dat continue geknal vanaf begin december en de rondtrekkende jongeren die aan een stuk door overlast veroorzaken. Je moet dus niet het vuurwerk afschaffen, maar je moet de wet handhaven. Daar is de gemeente en de politie voor.

Gijs de Bever

Wanneer stoppen we eens met moederen in deze maatschappij!

@rob Verheijen; wanneer komt er dan een auto verbod! Een verplichting tot het leggen van zonnepanelen en het afschaffen van de houtkachel en de bbq in de zomer! Jullie zijn doorgeslagen politici, willen alles van de burgers afpakken of verbieden! Wanneer wordt het jullie eens duidelijk dat dit zo langzamerhand averechts begint te werken!

Babs

Een paar uurtjes knalverbod in de vroege avond en in de ochtend na Nieuwjaarsdag zou ons hondenbezitters ook al veel helpen, zodat we tenminste even de hond uit kunnen laten zonder dat ze uit angst voor het knallen hun behoefte niet durfen doen.

Een paar uurtjes knalverbod in de vroege avond en de ochtend na nieuwjaarsdag ? ze zijn hier al weken aan het knallen zodat je zelf stijf staat als je buiten bent om van de dieren nog maar niet te spreken en dat al weken lang.

Gerrit

Wen er maar aan mensen, wij zijn onderdeel van het nieuwe communisme. Dit is de afgelopen jaren zorgvuldig voorbereid door de linkse elite. Volgend jaar maart heeft u de kans eea te repareren…….

Realist

@Gerrit. Het zijn voorstellen van CDA en VVD, en dat noem jij linkse elite. Dan snap je er veel van, maar niet heus. Roeptoeteren heet dat.

Erik

‘Per kern een centrale vuurwerkshow’. Ha ha, weet Sinterklaas Verheijen wat dat kost? Nou, ik wel. Tienduizenden euro’s. Tel uit je winst.

Gerrit

Beste reaalist, het gaat hier om de vvd en cda in de gemeente berg en dal en die hebben op lokaal niveau idd linkse plannen. Heeft niks met roeptoeteren te maken, maar dat snap jij dan blijkbaar weer niet.

feestvierder

Vuurwerkverbod werkt niet je rijd de grens over en je haalt je vuurwerk in Duitsland. Bovendien is het maar een keer per jaar maarja een feest mag ook al niet meer dus laten we dan maar gelijk ballonen verbieden te triest …..

kiezer 2014

De gemeente heeft al jaren een consistent handhavingsbeleid tegen vuurwerkoverlast, staat zelfs wederom in de nieuwe APV van deze maand.
Altijd weer mooie woorden in de APV.
Nu dat consistente handhavingsbeleid nog uitvoeren?
@ muts; die discussie ken jij ook qua permanente bewoning van recreatiewoningen; wel beleid maken maar niet consistent uitvoeren.
En welke keuze maakt de gemeenteraad afgelopen donderdag in 100%meerderheid; geen extra geld voor het bestrijden van vuurwerkoverlast; ook VOLG (muts) en ook het CDA dienden geen motie in. Juist toen ging het over handhavingsbeleid en de keuze qua budgetten.
Soms moet je kiezen?

Realist

@Gerrit, leer mij het dan snappen en noem mij wat voorbeelden van plannen van het CDA en VVD waardoor men deze partijen linkse elite kan noemen.

wpDiscuz