Extra uren huishoudelijke hulp inkopen 2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Krijgt u via de gemeente Berg en Dal huishoudelijke hulp? Of bent u mantelzorger? Dan kunt u ook in 2017 extra huishoudelijke hulp inkopen. Dit doet u met dienstenvouchers (tegoedbonnen).

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Hieronder leest u wie extra huishoudelijk hulp kan inkopen, om hoeveel uren het gaat, wat het kost en wat u moet doen om de uren aan te vragen.

Wie kunnen extra huishoudelijke hulp inkopen?

• Inwoners die huishoudelijke hulp krijgen via de gemeente
• Mantelzorgers die de zorg voor hun naaste niet meer goed alleen aankunnen. U bent mantelzorger als u zorgt voor een ziek familielid, vriend of buur. U doet dat zo’n acht uur per week en langer dan drie maanden. U bent ook mantelzorger als uw kind extra zorg nodig heeft vanuit de Jeugdwet. U kunt de dienstenvouchers niet gebruiken als u hulp betaalt met een persoonsgebonden budget (pgb).

Welke huishoudelijke hulp kunt u inkopen?

U kunt zelf kiezen waarvoor u de extra huishoudelijk hulp wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor wassen en strijken, boodschappen of koken. Of voor extra huishoudelijke klussen zoals de grote schoonmaak en de buitenschoonmaak. U kunt de extra huishoudelijk hulp niet inzetten voor lichamelijke verzorging.

Hoeveel uren kunt u inkopen?

U kunt elke vier weken één tot acht uur extra huishoudelijk hulp inkopen. Als u nu al huishoudelijke hulp krijgt, verandert er niets aan de uren die u hiervoor ontvangt. Maar als u wilt, kunt u extra uren inkopen. Als u mantelzorger bent kunt u kiezen of u de extra uren gebruikt voor uw eigen huishouden of voor het huishouden van de persoon voor wie u zorgt. Deze moet dan wel in de gemeente Berg en Dal wonen.

Wat kost de extra huishoudelijke hulp?

De gemeente betaalt het grootste deel van de uurprijs. U betaalt de rest. U betaalt € 8,33 per uur. Als u minder dan zes uur koopt, is het duurder. Er zijn dan namelijk meer administratiekosten. U betaalt dan € 8,48 per uur.

Hoe kunt u de extra huishoudelijke hulp inkopen?

U kunt de extra huishoudelijk hulp bestellen via de website portaal.diensten-voucher.nl U moet zich op die website eerst registeren met een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna kunt u de extra huishoudelijke aanvragen. U betaalt direct uw bijdrage. Voor elk uur dat u koopt, krijgt u een tegoedbon, de ‘dienstenvoucher’.

Waar kunt u de huishoudelijke hulp inkopen?

U kunt op de website portaal.diensten-voucher.nl kiezen waar u de huishoudelijke hulp wilt inkopen. U kunt kiezen uit drie zorgorganisaties: Vérian, Acteon of Tzorg. De zorgaanbieder die u heeft gekozen neemt daarna contact met u op om de hulp af te stemmen.

Hoelang zijn de dienstvouchers geldig?

Er is een maximaal aantal vouchers beschikbaar, dus op = op. De vouchers die u in 2017 koopt, zijn alleen in dit jaar geldig.

Welke gegevens heeft u nodig voor het aanvragen van de dienstenvoucher?

Het is handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben:

BSN nummer

• E-mailadres (eventueel van een contactpersoon of mantelzorger)
• IBAN nummer van uw bankrekening

Heeft u nog vragen over de dienstvouchers?

Heeft u nog vragen over de dienstvouchers? Neem dan contact op met de gemeente Berg en Dal via telefoonnummer 14 024. U kunt ook contact opnemen met één van de drie zorgaanbieders:

• Vérian: 088-126 3 126 of kijk op www.verian.nl
• Acteon: 024-365 16 30 of kijk op www.acteonthuiszorg.nl
• Tzorg: 088-00 2 55 00 of kijk op www.tzorg.nl

Heeft u vrager over het aanvragen met de computer?

Heeft u vragen over het aanvragen van de dienstenvouchers met de computer? Neem dan contact op met de Helpdesk van Zorg Lokaal, telefoonnummer 088-007 94 88. Vijf dagen per week van 8.30 tot 17.00 uur.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Extra uren huishoudelijke hulp inkopen 2017

Reageren is niet toegestaan.