Jorismavo op bezoek bij Werkenrode

GROESBEEK – Leerlingen van klas 3A van de Jorismavo uit Nijmegen (Heyendaalseweg) hebben kennis gemaakt met leerlingen van Werkenrode in Groesbeek.

Zij werden rondgeleid door leeftijdsgenoten met een beperking die deel uitmaken van de Infogroep Werkenrode. Het bezoek van de Jorismavo maakt deel uit van het vak Burgerschap uit het derde leerjaar. Het doel van de ontmoeting is om vooroordelen weg te nemen en kinderen te laten zien dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn.

Zaalhockey en dilemma’s

Het programma bestond uit een sportief deel en uit een kaartspel met dilemma’s. De leeftijdsgenoten hebben een potje zaalhockey gespeeld. Vooraf konden de leerlingen van de Jorismavo even oefenen in hun rolstoel. Daarna gingen ze verder met dilemma’s over vooroordelen. Een voorbeeld hiervan is: ‘Ik ben zielig, want ik heb een beperking’. “Wat opvalt is dat na deze middag kinderen zien dat er eigenlijk meer overeenkomsten dan verschillen zijn. En dat hun levens eigenlijk heel veel op elkaar lijken. Ze hebben dezelfde onzekerheden en spelen dezelfde games”, aldus één van de initiatiefnemers, Guido Verhelst.

Zo trots als een pauw

Hij geeft al ruim tien jaar op beide scholen les in tekenen, handvaardigheid en techniek. Samen met Cees Faber, ook docent op de Jorismavo, neemt hij elk jaar een groep leerlingen mee naar de Infogroep van Werkenrode. “Het mooie van de Infogroep Werkenrode is dat je kinderen ziet groeien in zelfvertrouwen en dat de leerlingen van de Jorismavo steeds meer de overeenkomsten zien en steeds minder de verschillen. Aan het eind van zo’n middag ben ik zo trots als een pauw op mijn leerlingen.” Het vak Burgerschap is een verplicht onderdeel van het lesprogramma en stimuleert leerlingen van de Jorismavo om kennis te maken met de wereld om hen heen. Er wordt bijvoorbeeld ook buiten het schoolterrein schoon gemaakt en er is een reis naar London om leerlingen letterlijk over de grens te laten kijken.

De Jorismavo is een kleinschalige school voor vmbo-t en maakt deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Jorismavo op bezoek bij Werkenrode

Reageren is niet toegestaan.