“Spelregels” Oud en Nieuw 2016-2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Op 1 januari “knallen” we traditiegetrouw het nieuwe jaar in. Jammer genoeg slagen sommigen er niet in om het ook gezellig te houden.


Foto: DeGroesbeek.nl.

De burgemeesters in deze regio vragen u – samen met de politie en het Openbaar Ministerie – om de komende jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. Laat het een feest zijn voor iedereen!

Voorkom schade en letsel

Vandalen veroorzaken ieder jaar weer voor tienduizenden euro’s schade aan allerlei openbare en particuliere spullen. Schade, die veroorzaakt wordt door vuurwerk, aan bushokjes, brievenbussen en verkeersborden komt het meeste voor. De kosten van die schade zijn meestal niet te terug te halen bij de daders. Het vandalisme leidt helaas regelmatig tot lichamelijke verwondingen. Wij werken samen met de politie en andere hulpdiensten in onze regio om gevaar, schade en overlast tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. Maar onze hulpdiensten kunnen niet overal tegelijk zijn. Voor een goed verloop van de eindejaarsfeesten zijn we dus afhankelijk van uw goede wil!

Laat hulpverleners hun werk doen

Materiële schade is natuurlijk heel vervelend. Nog erger vinden wij het als hulpverleners en buschauffeurs lastiggevallen worden bij het uitoefenen van hun werk. Zo worden politie en brandweer bijvoorbeeld regelmatig met stenen bekogeld. En ongelooflijk maar waar; door de bemoeizucht en agressie van omstanders kunnen ambulancemedewerkers de slachtoffers van geweld of vandalisme soms niet eens helpen.

Wij vinden het belangrijk dat hulpverleners hun werk goed en veilig kunnen doen. Degenen die tijdens de uitoefening van hun werk toch worden lastiggevallen of bedreigd, doen daarvan wat ons betreft altijd aangifte bij de politie. Samen met de Officier van justitie zorgen wij ervoor dat daders niet ongestraft wegkomen.

Wanneer is het afsteken van vuurwerk toegestaan?

Vuurwerk mag u afsteken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Daarvoor én daarna is het afsteken van vuurwerk dus verboden.

Wij wensen iedereen tot slot een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017.

De burgemeesters van team Tweestromenland:
Mark Slinkman, gemeente Berg en Dal
Carol van Eert, gemeente Beuningen
Luciën van Riswijk, gemeente Druten
Paul Mengde, gemeente Heumen
Thomas Steenkamp, gemeente West Maas en Waal
Hans Verheijen, gemeente Wijchen

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
vuurpijl

aan die regels van het vuurwerk daar geeft echt niemand iets om,het
klinkt hier net of het al oudejaarsavond 24.00 is,dus een takke herrie.

wpDiscuz