Aflevering “Wildernis onder water”: 341.000 kijkers

GEMEENTE BERG EN DAL – De EO zendt vanaf januari de serie Wildernis onder water uit. Hierin kunt u zien hoe mooi de natuur onder water is. Eén aflevering is gewijd aan beken en voor een groot deel opgenomen in onze gemeente.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De Groesbeek en de Oorsprong

In de aflevering over beken ziet u onder andere de Groesbeek. In de jaren zeventig was de Groesbeek recht getrokken en in het dorp Groesbeek zelfs helemaal verdwenen. Een paar jaar geleden is de beek weer hersteld. En met succes! We zien in de aflevering ook beelden van de typische beeknatuur van het water van de Oorsprong in het Kastanjedal bij Beek. Tijdens de preview vertelt de filmmaakster waarom ze haar kamp heeft opgeslagen in Berg en Dal. Ook ziet u beelden die niet in de serie te zien zijn. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er onder de waterspiegel leeft en hoe de natuur daar in elkaar zit. Ook weet lang niet iedereen dat er in Nederland veel gedaan wordt om die waternatuur te behouden.

Op televisie

De aflevering die is opgenomen in Berg en Dal kwam op vrijdag 27 januari om 19:20 uur op televisie (NPO2) en trok 341.000 kijkers. De hele EO-serie is vanaf 6 januari om 19.20 op NPO2 te zien. Terugkijken kan via deze link.

Update:
Hieronder wat video’s (extra beeldmateriaal). Daaronder staan foto’s van de avond waarop de preview in het gemeentehuis te zien was.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
dinie hendriks

Ben wel heel benieuwd of veel Groesbekers deze uitzending bekeken hebben.

Ik vond in elk geval heel duidelijk dat ‘de bewoner’ van de stuwwal bij Nijmegen opnieuw liet zien dat hij niet alleen kennis van de natuur heeft maar vooral ook veel hart daarvoor.

R. Ommel

Het hele verhaal viel mij een beetje tegen .

wpDiscuz