10 High Intensive Care verblijfunits op Kemnadeterrein

GROESBEEK – Pluryn mag op het Kemnadeterrein 10 intensieve zorgeenheden realiseren. Het gaat om zogeheten High & Intensive Care (HIC) Units.

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in de gemeente Berg en Dal is akkoord met een principeverzoek.

Steeds complexer

De doelgroep van Pluryn wordt steeds complexer. Dat wil zeggen dat er bij cliënten sprake is van agressie naar anderen, maar ook naar hunzelf. Zij zijn daarmee groepsongeschikt en dienen een 1-op-1 woonbegeleiding te krijgen. Op dit moment wonen de cliënten die voor de meeste problemen zorgen gewoon in een groep op Kemnade, waardoor zij niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

Minder problematisch gedrag

Specialisatie op een kleine, prikkelarme afdeling waar intensieve zorg gegeven kan worden is dan ook noodzakelijk. Door de High Intensive Care-begeleiding krijgen de cliënten meer aandacht waardoor het vertonen van problematisch gedrag minder zou moeten worden. Dit gaat dan echter wel met kleine stapjes.

De units

De verblijfunits komen op De Berk (4 units), De Bosrand (4 units in 2 gebouwen) en De Eik (2 units). In onderstaand plaatje zijn ze in oranje aangegeven. “Wij vinden het initiatief in ruimtelijke zin passend en ook wenselijk vanuit de te verlenen maatschappelijke zorg”, zeggen burgemeester en wethouders.

realisatie_units_pluryn_hic-dgb

Bestemmingsplan

De realisatie van de verblijfunits zijn bijna allemaal in overeenstemming met het bestemmingsplan, behalve die op De Eik. Daar wordt een deel van 35m2 gebouwd waar een bosbestemming geldt. Er moeten enige naaldbomen worden gekapt en compensatie elders zal dan ook verplicht zijn. Het betreft een kleine afwijking waar een vergunning voor nodig is en waarschijnlijk ook zal worden afgegeven.

Het geldende bestemmingsplan wordt in 2018 herzien. Pluryn wil meewerken aan de herziening waarbij ook naar de toekomstige ontwikkeling van de zorg op de terreinen zal worden ingespeeld.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Grace

Dit aantal units zal het nodige begin zijn van/naar meerdere.

wpDiscuz