Restafval vanaf januari in speciale blauwe Dar afvalzakken

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanaf januari 2017 zamelen we in de hele gemeente Berg en Dal op eenzelfde manier het afval in. Het restafval wordt vanaf dan ingezameld in de speciale blauwe Dar restafvalzakken.

Nieuw voor oud-Ubbergen

Voor inwoners van de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn en Groesbeek is dit niets nieuws. Inwoners uit voormalig Ubbergen stappen over van de grijze kliko naar de blauwe zakken. Overigens kunnen zij één kliko behouden om daar tijdelijk de blauwe zakken in te bewaren totdat deze worden opgehaald.

Minder restafval

De gemeente en Dar willen zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen en zo weinig mogelijk restafval overhouden. Als u uw afval goed scheidt, kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten.

Blauwe restafvalzakken

Uw restafval verzamelt u vanaf 1 januari in speciale blauwe Dar restafvalzakken. Deze blauwe restafvalzakken (inmiddels ook met nieuwe opdruk) kunt u nu al op verschillende verkooppunten kopen. Vanaf januari zijn ook de inwoners van voormalig Ubbergen verplicht de blauwe restafvalzakken te gebruiken voor het restafval. Al wordt daar de grijze kliko in januari nog éénmaal geleegd.

Twee formaten, andere prijs

De restafvalzakken zijn er in twee formaten: 25 liter en 50 liter. De prijs van een rol 25 liter zakken (á 10 stuks per rol) is € 5,-. De prijs van een rol 50 liter zakken (á 10 stuks per rol) is € 10,-. De prijzen zijn op dit moment op sommige locaties nog anders (variërend van € 11,- tot € 12,50), hebben wij vernomen. De prijzen zouden vanaf januari overal gelijk moeten zijn.

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over afval inzamelen vanaf 2017? Kijkt u dan op www.dar.nl/bergendal. Heeft u daarna nog vragen? Neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected]

Let op! Vanaf januari is er in de gemeente Berg en Dal een nieuwe inzamelmethode voor afval. Klik hier.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Babbel

Mag hopen dat de zakken die we nu in Groesbeek gebruiken “geldig” blijven ?

Het is helemaal een zooitje met die inzameling bewoners van appartementencomplexen wachten nog steeds op de papier bakken ben hier al vanaf oct mee bezig

Babbel

Ik snap de duimpjes omlaag niet; die zakken zijn toch betaald ? Heb nog 2 rollen in de schuur liggen !

splinter

Dat komt dat je zo slim bent natuurlijk blijven die geldig. snuggere

splinter

En anders gooi je ze toch weg in die plastic zakken die zijn nog voor niks

wpDiscuz