Veel waardering voor nieuw kermisterrein in Groesbeek

GROESBEEK – De nieuwe opstelling van de Groesbeekse kermis is door bezoekers, kermisexploitanten en de Nederlandse Kermisbond gewaardeerd.


Op de Dorpsstraat in Groesbeek stond in 2016 een reuzenrad. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voorstel is om de kermis ook volgend jaar op die manier in te richten.

Nieuwe indeling

Het oorspronkelijke kermisterrein is door de centrumplannen kleiner geworden. Daarom werden dit jaar ook de Dorpsstraat (gedeeltelijk) en de stoep voor het gemeentehuis bij het terrein betrokken. Zo bleef er in Groesbeek een aaneengesloten kermisterrein van enige omvang. Andere optie zou zijn om het Dorpsplein te gebruiken, maar ervaring uit 2009 leert dat dit niet gewenst is omdat er dan sprake is van een splitsing.

Prikkelarme kermis

Ook was er voor het eerst een prikkelarme kermis in Groesbeek. Gebleken is dat een doordeweekse dag wellicht niet de meest optimale is. Begeleiders hebben minder tijd om met kinderen naar de kermis te komen en er is weinig vervoer. Wel was men tevreden over het concept van een prikkelarme kermis. Ook in 2017 is er dus een periode waarop de kermis voor mensen met een beperking toegankelijker is. Dat is in 2017 op de zaterdagmiddag van 15:00 uur tot 18:00 uur, dus voor aanvang van de reguliere kermis.

Jeugd mag groot vermaakzaken uitzoeken

Een ander, nieuw, voorstel is om de Groesbeekse jeugd mee te laten beslissen over de attracties. Het gaat dan om de groot vermaakzaken, zoals het reuzenrad of de polyp. “Doel is om de jeugd een keuze te laten maken uit een selectie en zo mee te laten bepalen hoe de kermis er voor hen uit komt te zien. Daarmee wordt de kermis nog meer voor hen”, aldus burgemeester en wethouders. Communicatie daarover volgt uiteraard nog.

Ondernemers niet blij

Een kanttekening is er wel. Zo`n 25 ondernemers hebben aangegeven dat de afsluiting van de Dorpsstraat, nodig vanwege veiligheid, er toe heeft geleid dat er minder omzet gegenereerd is. Doorgaand verkeer is volgens hen essentieel voor een goede omzet. De bereikbaarheid van het centrum wordt volgens het college echter zo goed mogelijk gehouden. Slechts een klein gedeelte is afgesloten en overige routes (via Houtlaan en Mariendalseweg) zijn, evenals de parkeergarages, vrij.

De gunningen voor de kermis 2017 worden in februari verzonden. Exploitanten zijn namelijk al bezig om de planning voor de kermissen van volgend jaar te maken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Veel waardering voor nieuw kermisterrein in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.