Gemeente Berg en Dal: vuurwerkschade bijna € 12.000,-

GEMEENTE BERG EN DAL – De vuurwerkschade rondom de jaarwisseling 2016/2017 bedraagt voor de gemeente Berg en Dal tot nu toe € 11.729,-.

Dit laat de gemeente ons desgevraagd weten.

Ooij: bijna € 5.000,-

De meeste schade was in de kern Ooij. Het schadebedrag ligt voor die kern op € 4.842,-. Daar is een abri opgeblazen, waarvan de herstelkosten op € 2.000,- worden geschat. Ook is er schade aangebracht aan een evenementen stroomkast waarvan de kosten op 1000 euro worden geraamd.

Per kern

De bedragen per kern zien er verder als volgt uit:

• Ooij – € 4842,-
• Groesbeek – € 3459,-
• Millingen aan de Rijn € 766,-
• Berg en Dal – € 650,-
• Beek – € 642,-
• Heilig Landstichting – € 570,-
• Leuth – € 500,-
• Kekerdom – € 300,-

Totale kosten: € 16.500,-

De totale kosten komen naar schatting uit op € 16.499,-. Dit in verband met de inhuur van een veegwaren, inventariseren van de schade en het opruimen van vuurwerk. Dat zijn kosten die nog bovenop de vuurwerkschade komen.

Preventieve actie

Als preventieve actie heeft de buitendienst dit jaar ook weer de afvalbakken verwijderd. Tevens worden de bakken dan schoongemaakt en nagekeken op de gemeentewerf. Beschadigde afvalbakken leverden voor 2015 een stevige kostenpost op na oud en nieuw.

Vorige jaarwisseling lag het schadebedrag op € 6.430,-. Een jaarwisseling eerder was het € 18.440,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
belastingbetaler

schorem….. bedank!

pedro

is oud en nieuw nu elke keer een vrijbrief om de boel naar de klote te helpen

Anita

Niet piepen achteraf… gewoon afschaffen die handel.. vele hulpdiensten moesten het dit jaar weer ontgelden.. en het wordt steeds erger…..gewoon overlaten aan professionelen…

henk
Ja en. Politie en boa`s doen toch NIETS. Alleen maar hondenliefhebbers pesten omdat een hond niet aangelijnd is of om wat dan ook een prent geven. Politie , ja we krijgen zoveel telefoontjes van overlast maar we kunnen het niet aan. NEE ALLICHT NIET ALS JE DE HELE DAG EN NACHT IN HET GEMEENTEHUIS BLIJFT ZITTEN. Wanner gaan de ogen eens open dat het hele vuurwerk gedoe moet stoppen. De hele maand december overlast en niemand doet hier wat aan. Helaas zijn wij de burgers weer de klus om dit op te hoesten. En telkens vraag ik me af, waar… Lees meer »
Frits

als ze met die geparkeerde politiewagens in het dorp eens doen wat ze moeten doen namelijk rijden dan kun je vernielingen voorkomen. weken overlast van vuurwerk en wat meld de gemeente juist ze gaan eigenaren van honden bekeuren omdat de hond losloopt of een drol draait waar het niet mag. newsflash, die drol is met 2 weken vergaan en kost niks maar die schades wel.
prioriteiten stellen gemeente en niet de makkelijkste burger bekeuren maar ga eens achter de losgeslagen hangjongeren aan. probleem aanpakken bij de wortel heet dat.

AFGELOPEN NU.

GEWOON EEN VUURWERKVERBOD/VERKOOP VOOR PARTICULIEREN!!! ALLEEN NOG OP 1 GEZAMENLIJKE PLEK EEN VUURWERKSHOW LATEN GEVEN DOOR PROFESSIONALS!!! NU ALLEEN MAAR 1 GROTE BAL ELLENDE DAT HELE VUURWERKGEBEUREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vuurwerkfan

geen schade door vurwerk maar door vandalen! met een hamer kan je ook schade maken moeten we dat dan ook verbieden? Het is maar net hoe je er mee om gaat. verder blijft het slopen van andermans eigendom gewoon heel erg triest en dom.

Zinloos

We kunnen schrijven wat we willen maar zolang het college niet tot andere inzichten komt en de schade voor lief neemt blijven we opdraaien voor de schade. Ik ben benieuwd of ze bij hun standpunt blijven om geen vuurwerk verbod in te stellen als vandalen schade aan hun persoonlijke eigendommen aanbrengen. Voor dit bedrag kunnen ze op een centrale plaats een mooie vuurwerkshow opvoeren met na afloop een mooi groot feest voor alle belangstellenden. Waarom kan dat elders wel maar hier niet ?

Erik

Waarom nou weer de goeden onder de kwaden laten leiden. Vuurwerk verbieden maakt het alleen maar extra leuk om het alsnog te doen. Ik heb overigens zelf ook een hond en die geeft niets om de knallen. Kun je trainen tijdens de puppy cursus. Laten wennen aan knallen. Stond gewoon in de tuin naar het vuurwerk te kijken.

Pedro

Eric, ik ken geen een hond die niet op de harde knallen van tegenwoordig reageert. De knallen worden steeds harder, kan me niet voorstellen dat een hond daar niet bang voor is. Daar helpt geen cursus aan.

Anita
Dan nog dit… Er is een verbod op alcohol en roken onder de 18..Maar de zeer jeugdigen mogen wel met zwaar vuurwerk de straat op…. en dat mag gewoon ! Politie gaat volgend jaar met tasers en bodycams werken, want het lijkt er al mooi op dat ze oud en nieuw de politie eens lekker gaan uitdagen.. De vele inzet die er komt ieder jaar… politie, ziekenhuispersoneel, de gemeente die de dagen erna alles moeten opruimen. onze huisdieren..ik heb voor dik 10 jaar al een petitie getekend op verbod.. zie boven.. vuurwerkschade 12.000 euro, en dan nog de schade in… Lees meer »
Anita

Haagse jonge agent overleden.. En maar doorgaan met het vuurwerk.. Dit had niet hoeven gebeuren…. Wie is de volgende…. STOPPEN MET DEZE BOMMEN… Dit is ook een vrijbriefje voor aanslagen en zelfmoordaanslagen.. Want dat gaat hier naar toe…

wpDiscuz