Gemeente aan de slag met Groesbeeks buurtapp-netwerk

GROESBEEK – Na Kekerdom, Groesbeek-Breedeweg, Groesbeek-De Horst en Millingen aan de Rijn is Groesbeek de volgende kern in de gemeente Berg en Dal waar de gemeente aan de slag gaat met WhatsApp Buurtpreventie.

Veiligheid kan altijd beter

Burgemeester Mark Slinkman heeft het initiatief genomen om tot een gemeentedekkend netwerk komen. “Berg en Dal is naar landelijke maatstaven veilig, maar het kan altijd beter. Met de eigen kracht van onze inwoners kunnen we hieraan een belangrijke impuls geven”, aldus Slinkman. Om het een beetje overzichtelijk te houden worden alle kernen door de gemeente zelf in wijken opgedeeld. Bij het opzetten van de Whatsapp-groepen is een goede samenwerking tussen inwoners en gemeente van belang, mede omdat er in de verschillende kernen al “losse groepjes” uit eigen initiatief zijn.

Enkele kernen al afgedekt

Steeds meer inwoners in de gemeente Berg en Dal zijn inmiddels aangesloten bij een WhatsApp-groep. Kekerdom telt één centrale groep, Groesbeek-De Horst twee en Millingen aan de Rijn heeft er 13. Deze kernen zijn volledig afgedekt met Buurtapps. Voor Groesbeek-Breedeweg zijn de 4 benodigde beheerders gevonden, maar inwoners krijgen deze week nog een brief met tips en spelregels over deelname. Het dorp is daarna ook afgedekt.

Groesbeek: 21 wijken

Dan is het de beurt aan de grootste kern van deze gemeente: Groesbeek. En dat is een hele kluif. Groesbeek wordt namelijk opgedeeld in 21 wijken (maximaal 250 adressen per wijk/groep) en dus zijn er 21 beheerders nodig. Een voordeel: op dit moment zijn er in het heuveldorp al wat groepen zelfstandig actief. De ervaring die de beheerders van die groepen hebben, kunnen goed worden gebruikt. Na Groesbeek zullen de andere kernen in de gemeente volgen.

Wat is het?

Een Buurtapp is een Whatsapp-groep waar inwoners verdachte situaties kunnen melden en delen met dorpsgenoten en politie. De beheerders van een groep zitten zelf in een overkoepelende groep met alle andere beheerders. Zo kunnen zij snel informatie naar een “andere wijk” sturen, voor als een inbreker bijvoorbeeld op de vlucht slaat.

Borden

In de kernen waar een volledige dekking is worden door de gemeente speciale Buurtpreventieborden met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie” geplaatst. Meer informatie, inclusief een kaart, staat op www.wabp.nl.

Dossier Whatsapp Buurtpreventie gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Das Leben der Anderen …

wpDiscuz