[Update] Mogelijk schaatsweer in aantocht

REGIO – De weerkaarten liggen er voor de schaatsliefhebbers al een paar dagen goed bij: de kans op ijsdagen (hele dag temperaturen onder 0) wordt vanaf het weekeinde flink groter.


Zou het? Foto is van februari 2012, schaatsbaan nabij Hamersveld. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Code oranje, mogelijk sneeuw

Voordat het zover is, is er tot en met zondag veel wind en kans op winterse buien. Vooral in de nacht van donderdag op vrijdag was er sprake van neerslag, ook in de vorm van sneeuw. Aanvankelijk regende het enkele uren voordat het begon te sneeuwen. Voor de nacht werd code oranje afgegeven, ‘s ochtends was het op veel plaatsen nog wit.

Kou

Wat de kaarten al wel laten zien is dat het vanaf volgende week maandag flink gaat vriezen en dat de temperaturen tot en met zaterdag 21 januari ook overdag niet boven uit vriespunt uit zullen komen. Met temperaturen overdag van -5 en ‘s nachts -10 wordt het vrij fris. Althans, dat is de lange termijn verwachting. In dat geval kan er misschien weer een keer geschaatst worden, zoals bijna 4 jaar geleden voor het laatst het geval was.

Update 13-01-2017, 23:00 uur
De kaarten liggen er plots anders bij (zie pluim hieronder). De verwachting is nu dat het begin volgende week wel fris is, maar later in de week komen de temperaturen weer boven 0. Dit in tegenstelling tot eerdere kaarten.


De zogeheten pluim laat vanaf maandag een flinke temperatuurdaling (linksonder) zien. De onzekerheid van de verwachting neemt toe met het groeien van de termijn van de verwachting. Vandaar de uiteenlopende lijntjes (berekeningen) later in de pluim. Wanneer de lijntjes allemaal “op elkaar” liggen, zoals op korte termijn het geval is, betreft het een vrij zekere verwachting.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] Mogelijk schaatsweer in aantocht

Reageren is niet toegestaan.