Inwoners nog niet bekend met app voor meldingen

GEMEENTE BERG EN DAL – De mogelijkheid om via een digitale app melding te doen van problemen in de openbare ruimte lijkt bij té weinig inwoners in de gemeente Berg en Dal bekend.


Screenshot van de app. Screenshot: DeGroesbeek.nl.

Daar was tijdens het begrotingsdebat al aandacht voor. Sterker nog: politieke partijen kwamen met een motie voor het realiseren van zo`n app, terwijl de app al een tijdje bestaat. Donderdagavond in het overleg tussen fractievoorzitters (presidium) kwam het onderwerp opnieuw ter sprake.

Inwoners moeten naar gemeente, niet naar buren

Dat gebeurde nadat Jos van Campen (GJS) liet weten dat hij van mening was dat de BOA’s niet alert genoeg zouden reageren. “Er liggen (in Millingen) dagenlang kerstbomen op de stoep voor de woningen. De BOA lijkt niets te zien”, gaf hij als voorbeeld. Burgemeester Mark Slinkman vond de aanval op de BOA’s niet terecht en liet weten dat inwoners zelf niet altijd bij de gemeente aankloppen om misstanden te melden, ondanks dat dat via meerdere kanalen mogelijk is.

Razendsnel

Een melding doen via de digitale app van de gemeente Berg en Dal is daar één van. “En dat wordt altijd razendsnel opgepakt door de medewerkers”, gaf Slinkman aan. “Er zijn continu 2 mensen beschikbaar”. Probleem is alleen, zo is bij politiek Berg en Dal ook bekend, dat inwoners niet goed op de hoogte zijn van het bestaan van de app. De gemeente wil dan ook proberen hier wat meer bekendheid voor te gaan genereren.

Melding doorgeven

Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ziet u iets (zwerfafval, losliggende stoeptegels etc.) waarvan u de gemeente op de hoogte wilt brengen? Dan kan dat op de volgende manieren doorgegeven worden:

Melden via de website van de gemeente;
• Bellen naar 14024;
• Download de app van de gemeente Berg en Dal in de Google Play Store (Android, klik) of de App Store (iOS, Apple).

De app

Wilt u de app, waar ook overige informatie in staat, gebruiken om een melding te doen? Dat gaat als volgt:

1) Ga in het menu naar “Meldingen”;
2) Druk op “Nieuwe melding doen”;
3) Maak een foto (of kies er een die al door u gemaakt is);
4) Kies de locatie (GPS kan automatisch een locatie kiezen. Klopt deze niet is het handmatig in te voeren);
5) Omschrijf de melding;
6) Vul uw contactgegevens in (naam, adres, telefoonnummer);
7) Verzend de melding.
Ter verduidelijking is er door ons per stap een screenshot gemaakt (Android-toestel). Zie onderstaand album.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inwoners nog niet bekend met app voor meldingen

Reageren is niet toegestaan.