€ 100.000,- voor nieuwbouw Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal stelt een bedrag tot maximaal € 100.000,- beschikbaar voor nieuwbouw van het Bevrijdingsmuseum.


Bevrijdingsmuseum vanaf de Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het betreft een voorschot op de vanuit de gemeente toegezegde subsidie van € 600.000,-. Het museum kan nu de bouwplannen voor de nieuwbouw voorbereiden. De betaling van het bedrag vindt op declaratiebasis plaats.

Voorschot eerder afgewezen

In december werd het voorstel nog afgewezen, omdat burgemeester en wethouders wilden wachten op een sluitende begroting van het museum. Er zouden inmiddels, zo bleek deze week, voldoende subsidies zijn toegezegd, waardoor de gemeente alsnog akkoord is gegaan. De laatste fondsen worden met dit besluit mogelijk definitief over de streep getrokken.

Nieuwbouw

Het nieuwe museum zal groeien in omvang van 2.250 naar 3.000 m2. Centraal staat het grensoverschrijdende vrijheidsverhaal van de Tweede Wereldoorlog, de aanloop, wederopbouw en de relatie met de actualiteit rond vrijheid, democratie en mensenrechten. Het vizier zal daarbij gericht worden op authenticiteit, beleving en interactie in de museale presentatie.

De totale kosten bedragen 6,5 miljoen euro.

Nieuwbouwplannen Bevrijdingsmuseum

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Ongelooflijk, weer 6 ton subsidie . Toen mijn vrouw ernstig ziek en geen trap meer kon lopen was heb ik gevochten voor een traplift. Nul op het rekest. Een dubbele trapleuning kon ik krijgen. Maar als het om subsidies gaat of het nu het wijncentrum of bevrijdingsmuseum , orientalis of noem maar op , dan gaat de kas los. O ja om eerlijk te zijn , wij hebben ook nog een verhoogdwetoiletbril gehad.

straatmaker

Eindelijk word het geld eens goed besteed,ik gun het liever aan het museum ,want anders gaat het geld weer naar de voetbal clubs, die al genoeg hebben gehad.

theo p

Ze hebben zeker ergens een geldboomtje staat?

wpDiscuz