[Foto’s / Video] Schaatsen in Groesbeek-De Horst

GROESBEEK-DE HORST – In 2013 kon er voor het laatst geschaatst worden in De Horst. Dat was nog bij de velden van DVSG. In de jaren daarna was er nauwelijks sprake van winter en dus bleef de schaatspret uit.


Jongeren hadden het maandag naar hun zin. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Nu, vier jaar later, is schaatsen weer mogelijk op natuurijs. Ditmaal een eindje verderop, tussen de Cranenburgsestraat en de Ketelstraat.

IJshockey

Sinds dit weekend vermaken jong en oud zich kostelijk bij natuurgebied ‘t Slumke, achter camping Bij Ons. Het ijs is daar dik genoeg om bijvoorbeeld een potje ijshockey te spelen, zoals enkele jongens maandagmiddag deden. Na schooltijd werd het drukker op de ijsbaan.

Vorst

De temperaturen zijn overdag net iets boven nul, maar dat maakt de vorst in de nacht wel weer goed. Het is niet bekend hoe lang er op deze locatie nog geschaatst kan worden. De verwachting is wel dat de temperaturen aan het eind van de week oplopen tot 7 graden. De eerste paar dagen van de week blijft het ‘s nachts een graad of 3 vriezen, overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Overige schaatsplekken

Niet alleen in Groesbeek-De Horst, maar ook in de Ooijpolder kan men schaatsen. In Leuth kon dit vorige week heel even en in Kekerdom lukte het ondanks pogingen van de brandweer helaas niet om een ijsbaan te maken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
boersteeg

kijk dit is mooi voor de jeugd.
veel plezier aan een ieder die daar schaatsen gaat.
de horst toch een mooi stukje groesbeek…..

wpDiscuz