Milieuvriendelijkste lantaarnpalen in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Alle nieuwe lantaarnpalen in Berg en Dal hebben LEDlicht.


Wethouder Erik Weijers (links) en Jan Haas (rechts) van Van Gelder Verkeerstechniek zetten in Millingen de eerste milieuvriendelijke lantaarnpaal in de gemeente aan. Foto: Ruben Hamberg

Dat is milieuvriendelijker dan normale verlichting. Berg en Dal plaatst al LEDverlichting sinds 2014, maar vanaf 23 januari worden deze lantaarnpalen nóg milieuvriendelijker.

Voordelen

De nieuwe lantaarnpalen die Van Gelder verkeerstechniek in Berg en Dal plaatst, hebben veel voordelen. Het kost minder energie om de palen te maken. En omdat de palen minder zwaar zijn, kost het ook minder energie om ze te vervoeren.

Kleine CO2-voetafdruk

“De nieuwe lantaarnpalen laten een kleinere CO2-voetafdruk achter. Dat is erg belangrijk en iets waar wij als gemeente graag aan bijdragen. Wij zijn tenslotte de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. En wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen,” aldus wethouder Duurzaamheid Erik Weijers.

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat voelt een stuk veiliger.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Milieuvriendelijkste lantaarnpalen in gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.