Serre bij zwembad De Lubert

GROESBEEK – Met een verbouwing wil de gemeente Berg en Dal zwembad De Lubert aantrekkelijker maken voor de gebruikers en een voorbeeldfunctie vervullen voor duurzaamheid.

Een van de onderdelen van de verbouwing is het bouwen van de serre aan de noordkant van het wedstrijdbad. Daarnaast wordt de balie ook opgeknapt. Deze loopt volgens het nieuwe plan door de droge-, natte- en buitenruimte.

Verbetervoorstellen

De gemeente is al een tijdje bezig om het zwembad op te knappen. De raad stelde daarvoor een bedrag van € 415.000,- beschikbaar. De maatregelen die getroffen moesten worden om het bad open te kunnen houden, of beter gezegd de verbetervoorstellen, kwamen uit een rapport van Synarchis. Enkele van die voorstellen zijn al uitgevoerd, zoals duurzaamheidsmaatregelen, het beperken van de inhuur van personeel en de aanschaf van een nieuw kassa- en toegangssysteem.

Nog te doen

Wat nog moet gebeuren is de beglazing vervangen door HR++, zonnepanelen plaatsen en het zwembad aantrekkelijker maken. Voor dat laatste is Pieter Oosterhout Architecten ingeschakeld, de ontwerper van de aanpassing van het gemeentehuis. Dat bedrijf kwam met tekeningen die onderaan dit artikel staan.

Serre

De entree van het bad krijgt een moderne uitstraling. Met de doorlopende balie in de droge/ natte/buitenruimte kan met één man personeel zowel de kassa als horeca gedraaid worden. Nu is dat minder goed werkbaar en ook voor gebruikers niet fijn. Zij moeten de ruimte verlaten om bij de balie te komen. “We hebben de ambitie dat het zwembad ook in de zomerperiode attractief genoeg moet zijn om een dagdeel te willen verblijven”, aldus burgemeester en wethouders. De serre dient als rustplaats voor bijvoorbeeld ouders als hun kinderen aan het zwemmen zijn.

2 ton extra nodig

Het totale bedrag voor de verbouwing komt nu uit op € 622.922,- terwijl er eind april 2016 € 415.000,- beschikbaar is gesteld. De gemeenteraad wordt dan ook gevraagd € 210.000,- extra beschikbaar te stellen. Pas na goedkeuring van de raad kan de verbouwing beginnen. Die moet voor de komende winter (2017/2018) klaar zijn.

Exploitatie vanaf 2018

De onderhoudskosten bedragen nu nog € 56.000,- per jaar, maar zullen na de verbouwing dalen tot € 30.000,-. Het exploitatietekort vanaf 2018 is € 230.000,-. Dat is binnen de gestelde kaders van de raad: € 200.000 tot € 240.000,-.

Tekeningen

Droge/natte horeca, buiten en de balie door de drie ruimten.

Serre

Huidig

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Onbekend

Aan de zonneweides mag ook wel wat gedaan worden, behoorlijk achterstallig!

Juustem

Een zonneserre aan de noordkant waar geen zon komt? Lijkt mij een grote verspilling van geld. Het idee is leuk, maar aan de zijde waar die nu is ingetekend, zal het altijd kil en koud zijn.

kiezer 2014

Gewoon fijn om te lezen dat ons zwembad weer als de moeite waard wordt beschouwd.
Betrek vooral de bezoekers en het personeel bij al die verbeteringen.
Wijsheid vindt je bij het volk en niet bij de koning.

wpDiscuz