CDA-raadslid Jan Poelen (69) overleden

GROESBEEK – In de nacht van dinsdag op woensdag is raadslid Jan Poelen toch nog vrij plotseling overleden.

Jan_Poelen-GBenD
Foto: gemeente Berg en Dal.

Jan Poelen was al enige jaren ziek, maar dat was voor hem geen reden om te stoppen als raadslid. Politiek was een belangrijk onderdeel van zijn leven waar hij veel vreugde en voldoening aan beleefde. Zijn politieke carrière was lang en imponerend. Hij was namens het CDA raadslid van onze gemeente van 1979 tot 2002 en van 2006 tot heden. Hij was wethouder van 1979 tot 1983 en van 1990 tot 2004.

Voorbeeld

Jan was een voorbeeld voor veel politici. Met een grote dossierkennis, een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en het besef dat politiek en menselijke verhoudingen samen kunnen gaan. Fijnbesnaard, respectabel, humorvol en ideeënrijk. “Wij zullen hem node missen en wensen zijn vrouw Lies, kinderen en familie sterkte om dit verlies te dragen”, schrijft de gemeente.

Bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn deze week geschrapt. Dit betekent dat de geplande thema-avond van 26 januari 2017 niet doorgaat.

Wij wensen familie, vrienden, kennissen en partijgenoten veel sterkte toe in deze zware tijd!

Bron: Gemeente Berg en Dal, DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

Wat een droevig nieuws.
Kundig, goud eerlijk, gewoontjes gebleven, zo aardig en benaderbaar.
Jan laat heel veel lege stoelen achter, als eerste voor Lies, de kinderen en kleinkinderen. Maar op meer momenten zal de lege stoel van Jan gemist worden.
Sterkte Lies & familie.

dinie hendriks
Toen ik vanmorgen vanuit het gemeentehuis werd gebeld dat JAN de afgelopen nacht was overleden viel me zijn overlijden als een baksteen op mijn hart. Ik had eventjes tijd nodig om die werkelijkheid onder ogen te zien. Want de gezondheid van JAN was dan de laatste tijd wel niet zo best, maar doodgaan ? Niets daarvan wat ik had verwacht. Mijn eerste reactie was dan ook : Hoe kan dat nou ? Vorige week maandag was ik met een afvaardiging van onze cliëntenraad Werk en Inkomen uitgenodigd op de openbare CDA-raadsledenbijeenkomst. Het ging over een belangrijke beleidsbeslissing nl. over mensen… Lees meer »
Huib Janssen

Beste Jan,

Het ga je goed. Je was een prettig mens om mee te werken.
Lies en de kids veel sterkte!

Riet Peters

Beste familie…..Lies en kinderen…heel veel sterkte met het verlies van je man, jullie vader, schoonvader en opa….

Riet Peters

Peter Leenders

De schrik was ook voor mij gigantisch. ik ken Jan al praktisch heel mijn leven. Door de vriendschap met mijn oudste broer, door Groesbeeks Glorie, door de politiek. Ondanks politieke meningsverschillen op gezette tijden, ik heb het altijd heel goed met Jan kunnen vinden. Vooral zijn humor maakte hem uniek.
De avonden in het gemeentehuis, bij de oude Pier, nieuwe Pier , de Comm , Binnen na afloop van de gemeenteraad. Jan was er altijd bij en dat was altijd prettig. Een fijn mens is niet meer.
Jan bedankt voor al die jaren. Veel sterkte Lies kinderen en familie

wpDiscuz