Belastingaanslag Munitax 2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Deze dagen ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel met 024-6780962. Ook vindt u uitgebreide informatie via de website www.munitax.nl.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Gemeentelijke belastingen

Elk jaar krijgt u een aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Heeft u bijvoorbeeld een eigen woning of een bedrijfspand? Dan ziet u op het biljet de WOZ-waarde van uw pand. Dit is de waarde van uw pand op 1 januari 2015. Naast deze waarde vindt u op uw aanslag bijvoorbeeld de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing. Kijk voor meer informatie over de verschillende belastingen op de website. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken.

Extra telefonische bereikbaarheid

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Munitax is van 18.00 tot 20.30 uur extra telefonisch bereikbaar op: woensdag 1 en donderdag 2 februari.

MijnOverheid

Munitax is aangesloten bij MijnOverheid. Wilt u uw aanslag ontvangen in uw Berichtenbox? Log dan in op mijn.overheid.nl en vink Munitax aan bij samenwerkingsverbanden. Vergeet hierbij uw e-mailadres niet te verifiëren. Dan ontvangt u automatisch een e-mailbericht als er nieuwe berichten van MijnOverheid voor u zijn. Maakt u geen gebruik van MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag per post zoals u gewend bent.

Hoe kan ik bezwaar maken?

Bent u het niet eens met uw aanslag en/of WOZ-beschikking? Neem dan eerst telefonisch contact op. In veel gevallen lossen we het telefonisch op. Wilt u toch bezwaar maken? Dit kan eenvoudig online (met uw DigiD) via de website. U kunt ook per brief bezwaar maken. Hoe u dit doet, leest u op de achterzijde van uw aanslag. Bedrijven kunnen enkel schriftelijk een bezwaar indienen. Het is helaas niet mogelijk om per e-mail bezwaar te maken.

Hoe vraag ik mijn taxatieverslag op?

Ga naar de website, klik op ‘Taxatieverslag’ en u komt vanzelf op de juiste pagina waar u uw taxatieverslag direct met uw DigiD kunt opvragen. Geen internet of DigiD? Neem dan telefonisch contact op en wij sturen u het taxatieverslag toe.

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

Is uw inkomen te laag en heeft u geen vermogen in de vorm van (spaar-)banksaldo, een auto of een eigen huis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. U kunt het aanvraagformulier downloaden via de website.

Kwam u vorig jaar ook in aanmerking voor kwijtschelding?

Dan controleert Munitax geautomatiseerd of u in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding. Komt u na deze toets in aanmerking voor automatische kwijtschelding? Dan krijgt u hiervan geen aparte brief. De automatische kwijtschelding staat op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen vermeld. Als u na de geautomatiseerde toets niet in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding, dan krijgt u een brief waarin om aanvullende gegevens gevraagd wordt. Deze stuurt u op en dan bekijken we opnieuw of u in aanmerking komt voor kwijtschelding. U hoeft hiervoor geen uitgebreid formulier in te vullen.

Belastingtarieven gemeente Berg en Dal 2017

Bron: DeGroesbeek.nl, gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

waarde van het pand…tuurlijk..op basis van wat?
Is er bekend wat er binnen in de woning is verbouwd?
Deze waarde toont totaal niet de werkelijke waarde van een pand.

henk

40 % meer betalen, en bedankt voor de fusie. De polder bewoners lachen ons hard uit. Laat die Groesbekers maar bloeden, wij hoeven geen hondenbelasting meer te betalen, krijgen lekker subsidies. En de gekke Groesbeker kan betalen.

Henk

Bedankt Klootfusie voor de Stevige verhoging!!!! Wat een absurd bedrag nu, en daarbij mot je ook nog zelf de vuilniszakken betalen, zakkenvullers!!!! En ze hadden ook meteen bij de rekening het volledige taxatieverslag kunnen toevoegen ipv dat je er nu achteraan moet!!!!

import
Groesbeker, je weet dat dit landelijk beleid is toch? En je weet dat je bezwaar kan maken? Ga je gang zou ik zeggen. Pak alleen niet zo’n gratis adviesbureau. Want die kosten ons allemaal echt geld. Henk, de 40% die jij noemt. Dat zal vast niet alleen stijging zijn van de OZB. Ik heb het idee dat je WOZ waarde ook is gestegen. Dan zal je woning ook meer waard zijn geworden. Dan kan natuurlijk in een aantrekkende woningmarkt. Mooi toch? De aanname dat het alleen door de fusie komt zou ik wel eens uitgelegd krijgen door je. Want ook… Lees meer »
R. Ommel

Groesbeker roep maar niet te hard. Voor het volgend jaar komen ze met 4 man bij jou binnenkijken.

wpDiscuz