[Foto’s/Video’s] Aarm Snuutje wint Schlagerfestival 2017

GROESBEEK – Aarm Snuutje (en ons Vad) heeft zaterdagavond het Schlagerfestival in Groesbeek gewonnen. Het nummer Detje de Vuurbal, in combinatie met het optreden, werd door de jury beoordeeld als het beste van dit jaar.

Aarm Snuutje won zaterdagavond het Schlagerfestival. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bezembinder

Het nummer gaat over de bekendste bessembiender in Groesbeek. Daarvan staat inmiddels ook een bronzen beeld op de Stekkenberg. Groesbeek was lang arm en kende hierdoor heel specifieke beroepen zoals bosbesplukkers en bessembienders. Het beeld staat in de wijk Stekkenberg omdat vooral Stekkenbergers bekend stonden als bezembinders, maar ook als houthakkers en stropers.

26 groepen

Er deden zaterdagavond 26 groepen mee. Voor een uitverkocht sporthal Heuvelland (zo`n 1900 mensen waren aanwezig) traden zij op en werden de diverse creaties en dansjes vertoond. De schlagers gingen dit jaar onder andere over Det d’n Vuurbal, Zwarte Piet en een Gruuxit als variant op de Brexit. Waorum Nie? had een rap met nummers van voorgaande Schlagerfestivals: een Gruusbèks Rappertoire. CV Mar Ké, afsluiter van de avond, is van mening dat Halloween ook wel een soort carnaval is met al die verkleedpartijen. Het nummer en de show leverde de groep een 3e prijs op.

Aarm Snuutje

De jury trok zich na de optredens even terug om zich te beraden. Eenmaal terug op het podium maakte het vijftal de uitslag bekend. Dat begon met de publieksprijs, die door CV Da Hindurt Nie werd gewonnen. Toen volgde de top 5. Na vier van de vijf plaatsen bekend te hebben gemaakt was het tijd om de winnaar van het Schlagerfestival bekend te maken.

Het evenement waar de carnavalsvierders al weken naar uit kijken werd dit jaar gewonnen door Aarm Snuutje. Die groep won in 2013 voor het laatst het traditionele festival, met het nummer t Waoter van ’t Gruuske.

Uitslag Schlagerfestival Groesbeek 2017:
01. Aarm Snuutje en ons Vad – Detje De Vuurbal
02. Ons Tropke – Vastenaovend blieft bestaon
03. CV Mar Ke – Halloween
04. SV De Krulle – Uut Rand en Band
05. Vret Mar Gras – D’n Gruuxit
PP: CV Da Hindurt Nie – Weej bakke mar ko.je

Beluister alle schlagers van 2017 via deze link.


Video: DeGroesbeek.nl.


Video: DeGroesbeek.nl.


Video: DeGroesbeek.nl.


Video: DeGroesbeek.nl.


Foto’s: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Pffff

Die smerige gruupkes die dinke da t idols is en da ze moi motte zinge en hun heur moi mot die wurde niks ien de tent

Lichtmast

Wa un waardeloos liedje, get nurgens me over, andere belangen??

Iemand

Fijn dat jullie ook mensen de winst gunnen

Was laatste keer in sporthal volgend jaar in de tent.Daarna schaatsen op markt .Allemaal gefeliciteerd de winnaars .

Jean-Paul

Liedjes en sfeer redelijk tot goed, heb me alleen geërgerd aan weer die zelfde dj’s. Sorry jongens maar vers bloed mag onderhand weleens.

Ja zekers

vriendjes politiek

Rob Janssen

Wat en mooi schlagerfestival
De sporthal stond op zijn kop en groot feest De winnaars gefeliciteerd .En paar jankers hier blijf thuis dat is beste want beste stuurlui staan aan wal
Fijne Carnval

wpDiscuz