Hoogwerker weg uit gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – PvdA Berg en Dal heeft een brandbrief gestuurd naar het bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De hoogwerker van de brandweer staat namelijk op het punt te verdwijnen uit de gemeente Berg en Dal.

De hoogwerker staat momenteel gestationeerd in Groesbeek.

Achterstand

De partij maakt zich er zorgen over, juist omdat er nu al vraagtekens zijn bij de brandveiligheid in de gemeente. Daar heeft PvdA 1,5 jaar geleden al vragen over gesteld en op dit moment is men bezig om de achterstand bij de brandveiligheid in zorginstellingen in te lopen.

Besluit terugdraaien

“Hoe het met het andere gemeentelijk vastgoed gesteld is weten wij nog niet omdat de prioriteit nu ligt bij onze tientallen zorginstellingen. Gerust zijn we daar dus ook nog niet op,” staat er in de brief. Die onzekerheid en het feit dat de Veiligheidsregio nu met deze maatregel komt is voor PvdA Berg en Dal een reden om aan de bel te trekken. De politieke partij doet een dringend verzoek het besluit onmiddellijk terug te draaien.

Inzet hoogwerker

Bij meerdere incidenten in gemeente Berg en Dal heeft deze hoogwerker inmiddels zeer verdienstelijk kunnen optreden. Zo werd een bejaarde vrouw uit Groesbeek vorig jaar nog gered uit haar woning. De hoogwerker is daar voor ingezet.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ferry

Dag, en terecht! Heeft totaal geen meerwaarde. Immers Nijmegen is sneller, zeker zo snel, op de plek des onheil. Maak hier geen politiek item van, maar volg het mismanagement binnen de Vrgz! Daar moet aan gewerkt worden.
Dan pas is er veiligheid en duidelijkheid bij de ( overigens betaalde ) vrijwilliger. Prima vergoeding waar niets mis mee is. Deze mannen en vrouwen gaan er voor.
Stop zielige verhalen over oudere dame die gered is.
Hier ging het fout door andere oorzaken als zorg en welzijn.

Jannes

Ferry, dat veel niet in orde is, zoals geen sprake van brandveilige gebouwen waar ouderen of hulpbehoevenden in verblijven heeft juist ook alles te maken met dat mismanagement??!!

Ferry

Dag Jannes, indirekt natuurlijk wel.
Budgetten kunnen immers maar een keer uitgegeven worden.
Uit de media begrijp ik dat dit al n lang lopende kwestie is.
Natuurlijk staat veiligheid voorop. Maar trieste voorbeelden noemen in bericht op de Groesbeek.nl zoals hr. Verheijen namens (?) CDA doet is niet echt gepast. Zeker niet na goede acties vanuit gemeente en brandweer Groesbeek naar de buurtbewoners.
Hopende op n snelle, veilige, oplossing.

R. Ommel

Maar ze hebben met de hoogwerker hier toch maar mooi de bomen gesnoeid,

Andre
In Nijmegen is al een hoogwerker weg gesaneerd ivm kosten , daarop heeft de toenmalige gemeente Millingen aan Rijn , Ubbergen en Groesbeek besloten om de hoogwerker zelf aan te schaffen, nu wordt deze wagen hier weggehaald door de Veiligheidsregio van de brandweer , notabene iets wat door de betrokken gemeentes zelf is betaald . Dat ding hier is nodig aangezien er nu in gemeente Berg en Dal ook hoogbouw aanwezig is , en als je op een wagen uit Nijmegen moet wachten nou dan is er al veel leed geschied . Ik heb het namelijk gezien in de gemeente… Lees meer »
Ferry

Volgens mij is de 1ste brandweer auto de belangrijkste om levens te redden.
Zorg dat daar 6 goed getrainde en opgeleide mannen/vrouwen in zitten. De rest is voor de verzekeringen, want als de hoogwerker er is, is de schade al enorm. Mook kan ook beroep doen op Nijmegen, als de regio’s niet zo kinderachtig doen…..

Bertuss

Geweldig dat er dan ook een brandbrief wordt gestuurd.

wpDiscuz