Windpark Kranenburg besproken tijdens gezamenlijke raadsvergadering

GROESBEEK/KRANENBURG – Op uitnodiging van de gemeente Berg en Dal vindt er op donderdag 9 februari een gemeenschappelijke raadsvergadering plaats van de gemeenteraden uit Berg en Dal en Kranenburg.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Besproken gaat worden wat er de afgelopen tijd is bereikt en welke doelen gesteld kunnen worden voor de toekomst. Uiteraard staat ook het beladen thema ‘Windpark Kranenburg’ op de agenda. Bij monde van burgemeester Steins worden de plannen voor het windpark toegelicht.

Verheugd

‘Wij zijn verheugd met de uitnodiging van Berg en Dal’, aldus Hubert Zillig, voorzitter van het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’ in een persbericht. ‘Na diverse informatiebijeenkomsten in Duitsland is het een stap in de goede richting dat nu ook het land dat het zwaarst door het project getroffen wordt, publiekelijk ingelicht gaat worden – Nederland dus. Devaluatie van het landschap, inkomstenverlies in de toeristensector en waardevermindering van privébezit zijn slechts een paar voorbeelden van de pijn die de buurgemeenten zullen voelen.’

Reichswald

De gemeente Kranenburg staat op het punt een bestemmingsplan goed te keuren dat een windpark in het Reichswald, pal langs de Nederlandse grens mede mogelijk maakt. De bouwaanvraag voor het park is reeds maanden geleden ingediend. Of de vergunning door het districtsbestuur Kleve wordt afgegeven is nog altijd niet duidelijk. Zillig: ‘Gezien de stand van zaken en de te verwachten effecten voor Nederland, had een dergelijk treffen in een veel eerder stadium moeten plaatsvinden. De vergadering zal uitwijzen hoe hierop gereageerd gaat worden en wat de gevolgen zijn op bijvoorbeeld het algemene samenwerkingsverband.’

De vergadering is in de raadzaal van het gemeentehuis in Groesbeek. Aanvang: 20.00 uur. Het burgerinitiatief roept alle tegenstanders van het windpark op bij de vergadering aanwezig te zijn.

Dossier windmolenpark Reichswald.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
sunny

Schandalig dat Steins nu pas publiekelijk in Groesbeek zijn gezicht laat zien. Het proces bevindt zich in de laatste fase en meneer komt nog even vertellen dat ze niet anders kunnen dan vlak langs de grens windindustrie te bouwen. En dat dan ook nog eens op uitnodiging van Berg & Dal want uit eigen initiatief hoeven we dat van hem niet te verwachten.

R. Ommel

Sunny, ga turf steken.

wpDiscuz