Twee woningen bij nertsenfokkerij aan Grafwegen

GROESBEEK – Bij de Grafwegen 10, waar in het verleden een nertsenfokkerij was, mogen twee woningen gebouwd worden.

Groen het gebied waarin de woningen mogen worden gebouwd. Blauw is Grafwegen 8A, waar het college in 2016 al toestemming voor gaf om woningen te bouwen.

Burgemeester en wethouders zijn in principe akkoord met de plannen van de heer Janssen.

Aanvankelijk tegen

Janssen bekijkt al enige jaren de mogelijkheden om de farm te beĆ«indigen en woningen daarvoor terug te bouwen. Dat laatste heeft het college altijd afgehouden. “Dat was stedenbouwkundig onwenselijk”, aldus het college. Nadat B&W in oktober 2016 akkoord zijn gegaan met de bouw van twee woningen bij de buren op 8A, heeft Jansen om een heroverweging gevraagd.

Voorwaarden

Het college is nu wel akkoord, maar onder voorwaarden. De twee woningen moeten binnen een bepaald gebied worden gebouwd om het eerdere “stedenbouwkundige bezwaar” van het college te laten vervallen. Dat is het gebied binnen het groene vlak op bovenstaand kaartje. Er wordt dan minder diep in het landschap gebouwd. De bedrijfsbebouwing is gedeeltelijk gesloopt, maar moet volledig weggehaald worden. De initiatiefnemer is verplicht om een landschappelijk inpassingsplan te maken en er zal een goede weg naar de woningen moeten worden aangelegd. Dit op kosten van Janssen.

Houden van nertsen niet meer mogelijk

De gemeente laat weten dat de milieuvergunning wordt ingetrokken omdat er al 3 jaar geen nertsen meer worden gehouden. Door de recente veranderingen binnen het bestemmingsplan is het overigens niet meer mogelijk om nertsen te houden.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Twee woningen bij nertsenfokkerij aan Grafwegen

Reageren is niet toegestaan.