College alsnog akkoord met “Groesbeeks” carnavalsdoek

GROESBEEK – Het carnavalsdoek met daarop Prinses Ida en Prins Ummenie de 57e mag toch aan de gemeentetoren bevestigd worden.

Dit hebben burgemeester en wethouders (B&W) dinsdag besloten.

“Niet netjes”

“De handelswijze van het Samenwerkings Orgaan Karnaval (SOK) was niet netjes”, legt het college uit. B&W zouden vooraf namelijk een ontwerp van het doek te zien krijgen. “Dat is niet gebeurd en dus niet conform afspraak”. Uiteindelijk bleek het om een doek te gaan met enkel en alleen de prins en prinses uit Groesbeek.

Hand over het hart

Dat zorgde voor wat gedoe, mede omdat er binnenkort in het gemeentehuis een Sleuteloverdracht is, waar de Prinsen van alle verenigingen in de gemeente Berg en Dal bij aanwezig zijn. Het college vindt het echter te ver gaan om te weigeren dat het doek wordt opgehangen. “Wij strijken met de hand over het hart. Het doek is nu toch gemaakt”, is de uitleg. Het is ook een eenmalig doek, omdat de Groesbeekse prins en prinses van dit jaar er op staan.

Lange Pier

Het gemeentehuis was jarenlang bekleed met een neutraal doek: D’n Lange Pier. De toren raakte echter beschadigd, maar door een nieuw bevestigingssysteem kan er weer een doek aan de klokkentoren gehangen worden.

Dit jaar mag dat dus een “Groesbeeks doek” zijn, maar voor de banier van volgend jaar moeten duidelijke afspraken gemaakt worden.

Update 11-02-2017, 14:00 uur
Het doek is vrijdag opgehangen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Miscommunicatie

Goede reactie en oplossing van de Gemeente. Stuk miscommunicatie tussen SOK en gemeente. In gesprek blijven lijkt me beter als gelijk alles op sociale media te gooien. Dan gaat het bekende balletje wel rollen.
Vraag me wel af waarom er niet een ‘ lange Pier’ terug komt?

Nu wordt er voor 1 jaar 800 euro uitgegeven van de zuurverdiende centjes op het schlagerfestival en de tent, zonde toch?

Of zie ik dit verkeerd?

Wens wel alle carnavalisten en organisatoren veel leut met de voor bereidingen voor carnaval 2017!

Moet toch geld bij de feestneus en sok om iedereen vrij drinken te geven !!

guus vbalkom

beginne die berggeite alwe te piepe ut is gruusbeks carnaval en gen berg en dals dus onz doek ik heb nog wel en por alde vaaduuk vur die geitte die kunne ze over die anutte borde hange van berg endal gruusbek alaaf

Toontje

Dit is allemaal niet zo handig van de aangevers van deze kwestie. De polderpiepers staan formeel in hun recht, maar door Het Keulen van Gelderland in het hart aan te vallen, verliest de polder dat klein beetje goodwill dat ze nu nog hebben. Groesbeek heeft al zo veel verloren, denk maar eens aan de eens zo florerende omroep. En het houdt schijnbaar maar niet op. Moet nu de Groesbeekse carnaval er aan geloven? Wanneer is men in de polder en in de Beekse heksenketel tevreden?

Henkie

Stel dat de groesbekers nu eens niet na beek gaan met de optocht op maandag, en stel dat de groesbeekse schlagers niet mee doen in Millingen. Wat hebben ze dan nog te piepen!!!

henk
ik ben blij dat het doek er gaat hangen. Het is het dorp Groesbeek en het doek komt te hangen aan het gemeentehuis van Berg en Dal. Helaas is dat nog steeds de harde werkelijkheid. Met dank aan de naam B & D door een paar dorpsbewoners die voor de naam B&D hebben gekozen en die paar duizend m/v die helemaal niet zijn gaan stemmen. Communicatie is altijd een probleem iemand heeft gezegd dat er een doek mag hangen maar niet gezegd aan welke voorwaarden deze moest worden voldaan. Volgend jaar gewoon een algemeen doek hangen en dan is iedereen… Lees meer »
Gruusbek bovuh

Inderdaad Henkie, en ook niet meer aan de lichtoptocht mee doen in Millingen.

Toontje

Optocht in Beek, Schlagerfestival en Lichtjesoptocht in Millingen: De Gruuxit wordt in de carnavalstijd actueel.

Lln den Bul

Dan is nu ineens wel duidelijk waarom de lange pier moest verdwijnen

Toon verbeet

gruusbek boven wa motten die zeikerds en ok enne wethouder uut gruusbek die tegen was.

wpDiscuz