[Update] CDA-raadszetel naar Dave van Loon

MILLINGEN AAN DE RIJN/GROESBEEK – De uit Millingen aan de Rijn afkomstige Hannie de Jong zal geen gebruik maken van de vrijgekomen raadszetel van het CDA in de gemeenteraad van Berg en Dal.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Als opvolger van de onlangs overleden Jan Poelen zal deze plaats worden ingevuld door de uit Groesbeek afkomstige Dave van Loon.

Graag gewild

Volgens De Jong kan zij het gevoelsmatig niet maken om Van Loon te passeren, ondanks haar hogere positie op de kieslijst bij de laatste verkiezingen. “Dave heeft een lange staat van dienst. Vanuit het CDA gedachtegoed wil ik graag recht doen aan de grondwaarden, ondanks dat ik dolgraag in de raad had gewild”, aldus De Jong in een persbericht.

Poelen gunde Dave de zetel

Zij vervolgt: “Jan Poelen was ook mijn nestor en ik heb op het politieke vlak veel van hem geleerd. Jan heeft ooit aangegeven dat hij – mocht hij vroegtijdig uitvallen – Dave zijn raadszetel gunde. Ik mag dan rechtmatig zijn raadszetel innemen, maar daarmee doe ik naar mijn gevoel Dave tekort. Mijn besluit voelt goed en ik blijf natuurlijk bij het CDA betrokken”.

Van Loon: “Niemand kan Jan vervangen”

De 43-jarige Dave van Loon, die tot aan de herindeling namens het CDA gemeenteraadslid was in Groesbeek, kan alleen maar trots zijn dat hij door de beslissing van De Jong in de voetsporen van Jan Poelen mag treden. “Ik ben na de herindeling als carrousellid steeds betrokken gebleven bij het fractiewerk, dus ik kan relatief makkelijk aanhaken. Jan vervangen kan niemand, maar ik ga mijn uiterste best doen om in de resterende periode met de fractie een succes van het raadslidmaatschap te maken. Dat ben ik aan hem verplicht”, aldus Van Loon.

Respect

CDA fractievoorzitter Rob Verheijen is trots op het Berg en Dalse CDA-team, maar vooral trots op Hannie de Jong. “Het gaat om vertrouwen en anderen de ruimte gunnen. Hannie heeft een goed overwogen en integer besluit genomen en hield vooral rekening met anderen. Diep respect voor haar handelen, ik ben dan ook blij dat Hannie politiek actief wil blijven bij het CDA“ aldus Verheijen.

Update 10-03-2017, 00:00 uur
Dave van Loon is donderdagavond toegelaten tot lid van de gemeenteraad van Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014

Goede keuze Hannie en Dave.

Toontje

Mooi werk! Hannie en Dave gefeliciteerd.

wpDiscuz