Project “Home-Start” voor gezinnen met jonge kinderen

GEMEENTE BERG EN DAL – Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het minder gaat. De meeste gezinnen zijn wel in staat om deze problemen zelf het hoofd te bieden. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn.

Wat is het?

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen met ten minste één kind tot zeven jaar. Het ‘goud’ van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Home-Start wordt inmiddels in 130 gemeenten aangeboden en gaat nu ook in Berg en Dal van start.

Home-Start Berg en Dal is op zoek naar vrijwilligers!

Ben jij die nieuwe vrijwilliger die een ochtend of middag in de week de tijd heeft voor een gezin met jonge kinderen? Je biedt het gezin een luisterend oor, vriendschap, ondersteuning en gezelligheid. Op sommige momenten is voor een gezin een steuntje in de rug welkom. Iemand die tijd en aandacht heeft voor ouders en kinderen zodat ze de kans en de rust krijgen om de positieve draad weer op te pakken.

Samen koffie drinken en praten, met de kinderen spelen, praktische hulp ontvangen, sameneen uitstapje maken. Net zoals die buurvrouw van vroeger, die er gewoon even was. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor de vrijwilliger boeiend.

Heb jij een paar uur per week zin en tijd om een vrijwilliger van Home-Start te zijn? Dan bieden wij je een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de Home-Start coördinator. Wij vragen van jou aandacht en tijd, een positieve levenshouding en ervaring in het opvoeden van kinderen, die je met een andere ouder wilt delen. Begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijker dan diploma’s.

Bel voor meer informatie of voor een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Anne van den Berg, Coördinator van Home-Start van Forte Welzijn: 085 0406066 / 06 19981000.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Project “Home-Start” voor gezinnen met jonge kinderen

Reageren is niet toegestaan.