Subsidie voor partytent en kettingzaag

GROESBEEK – Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) krijgt een kleine bijdrage van de gemeente Berg en Dal zodat een (motor)zaag en partytent aangeschaft kunnen worden.

WMG en SLOG betalen mee

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met een subsidie van € 750,-. De kosten van de zaag (€ 800,-) en tent (€ 500,-) zijn in totaal € 1300,-. Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) en Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek (SLOG) betalen ook mee.

Zaag en partytent

LBG is een vrijwilligersgroep die onderhoud uitvoert aan landschapselementen. Om het werk goed uit te kunnen voeren is er een nieuwe zaag nodig en de partytent moet er voor zorgen dat deelnemers van activiteiten bij slecht weer koffie en thee kunnen drinken zonder al te nat te worden. “Er zijn steeds meer landschapselementen en daarom wordt het beheer belangrijker. Door handwerk van LBG kunnen specifieke werkzaamheden gedaan worden en het is goed om met veilige spullen te werken. LBG is een voorbeeld van hoe inwoners de verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving”, zijn enkele argumenten van het college.

Een van de weinigen

LBG is één van de weinige vrijwilligersgroepen die actief zijn in het beheer en om die reden zullen er geen talloze groepen zijn die aanspraak gaan maken in een bijdrage als deze. De groep krijgt overigens al wel subsidie voor activiteiten, maar moet doorgaans zelf voor materiaal zorgen.

Om de (motor)zaag te kunnen gebruiken is er wel een zaagbrevet nodig.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Subsidie voor partytent en kettingzaag

Reageren is niet toegestaan.