Van Kesteren wil woon/werkkavels aan Cranenburgsestraat

GROESBEEK – Van Kesteren wil een stuk grond achter de Cranenburgsestraat 140-142 herontwikkelen naar meerdere woonkavels (4 tot 8) of woon/werkkavels (2 tot 3).

Het stuk grond is op dit moment door het bedrijf in gebruik voor opslag. Burgemeester en wethouders in Berg en Dal zijn in principe akkoord met de herontwikkeling naar maximaal 2 woon/werkkavels.

Kavel uiteindelijk verkopen

Veranderingen in de afvalbranche zorgen er voor dat Van Kesteren het gebruik van vastgoed en grond gaat wijzigen. Men wil de opslag aan de Cranenburgsestraat 142b verwijderen, de kavel verkopen en elders een nieuw stuk grond aankopen. Dat laatste zal bij de Mies 6 of bij het toekomstige bedrijventerrein “Hulsbeek fase 1” achter sporthal Heuvelland zijn.

Milieucategorie omlaag

Volgens de bestemming is er op de kavel aan de Cranenburgsestraat een bedrijf met een zware milieucategorie toegestaan. Zwaarder dan die op de overige kavels in de buurt. Een autosloperij zou zich er bijvoorbeeld mogen vestigen. Dat wil het college van burgemeester en wethouders niet, dus gaat de milieucategorie omlaag. Er staan namelijk wat bedrijfswoningen in de buurt en om die reden moet het plan beter aansluiten op de omgeving. Ook wordt er aan het groen gedacht.

Locatie geschikt voor starters en ZZP-ers

Volgens de Economische Visie moeten starters en kleinschalige ZZP-ers in de gemeente Berg en Dal gestimuleerd worden (zie punt 7 onder het kopje “doelen bereiken”). Die groepen zoeken kleinere woon-werkkavels en daar is de locatie aan de Cranenburgsestraat volgens B&W uiterst geschikt voor. Hoewel de gemeente doorgaans niet zo snel dienstwoningen zal toestaan, ligt dat voor dit plan anders; “in de directe omgeving staan al veel dienstwoningen”, aldus het college.

Hoe verder?

Het betreft een principeakkoord van het college. Van Kesteren moet de plannen eerst verder uitwerken voordat (na goedkeuring van het college) de bestemmingsplanprocedure in gang wordt gezet. Dan kan de huidige bestemming eraf worden gehaald en een nieuwe er op worden gezet.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
William

Daar kan enne h.derks gaan wonen kan hij naar olie gaan boren,misschien heeft Flip daar nog wel een vat olie liggen.

Peter

Misschien wil jan wat geld terug dat ie in die bodemloze put van Achilles heeft gestopt terug?

theo p

Misschien eerst daar naar olie boren

Ummes

Hebben ze Gerrie dan behoorlijk mee geflipt

wpDiscuz