Groesbeker (14) districtskampioen judo

GROESBEEK/ROERMOND – De 14-jarige Marco van Doorn uit Groesbeek is zondag districtskampioen geworden in Limburg.

Hij kwam, samen met vijf anderen, uit in de klasse -15 jaar en -55 kg. Na drie spannende partijen die hij allemaal wist te winnen met ippon mag hij zich districtskampioen noemen.

Marco begon op vijfjarige leeftijd met judo bij de vereniging in Groesbeek en komt nu uit voor Budoschool Gennep. Vorig jaar zei hij in een interview met Top Judo Nijmegen dat hij zich graag wilde plaatsen voor het NK voor judoka’s tot 15 jaar. Dat is na keihard trainen ook gelukt.

Door zondag districtskampioen te worden mag Van Doorn zich gaan voorbereiden op het NK, dat op 11 maart in Tilburg wordt gehouden. Een droom is daarmee werkelijkheid geworden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Gefeliciteerd! Groesbeek kent steeds meer beloftevolle judoka’s! Mooi hoor!

Riny Kersten

Gefeliciteerd Marco met U districts kampioenschap ik het prachtig voor jou maar ook voor de judo club en trainers geniet er van en ik hoop dat jij deze weg op een hoog niveau kunt gaan volgen en het ver mag brengen groetjes Riny

Grace

Marco, van harte gefeliciteerd! Uiteraard ook voor je trainers en niet in de laatste plaats ook voor je ouders. Heel belangrijk dat je ouders zogezegd ook achter je staan in deze sport. Anders wordt het vaak moeilijk om deze sport te blijven beoefenen en dit te bereiken.

wpDiscuz