Unieke verborgen heg nabij de Wylerbaan

GROESBEEK – Zaterdag 4 maart gaan de vrijwilligers van Landschapsbeheer Groesbeek samen met transportonderneming Van Kesteren uit Groesbeek een zogenaamde “Hidden Hedge” aanleggen.

De Hidden Hedge

De Hidden Hedge (verborgen heg) is een voor Nederlandse begrippen uniek landschapselement, dat zijn oorsprong vindt in Engeland. De bestaande faunapassage (dassentunnel) onder de Wylerbaan wordt versterkt door aansluitend een greppel te graven van 60 meter lang en circa 50 cm diep. Hier onderin wordt een heg geplant, het principe van een verborgen heg. 

Dekking

De faunatunnel en de Hidden Hedge zijn onderdeel van de ecologische verbindingszone tussen het Nederrijkswald en het Reichswald. De combinatie van droge sloot en struikjes biedt dekking aan kleine zoogdieren die gebruik maken van de faunapassage onder de Wylerbaan. Deze dekking is gewenst omdat ter plaatste om verschillende redenen geen opgaande struiken mogen groeien en het dus in de huidige situatie aan dekking ontbreekt. Door de Hidden Hedge is die dekking er wél.

Pilot

De aanleg van dit landschapselement is een pilot als onderdeel is van het landelijk project “Force4Nature”, georganiseerd door Floron, De Vlinderstichting en RAVON, die daarbij worden ondersteund vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds. De bedoeling is om projecten te realiseren voor flora en fauna waarvoor normaliter geen geld beschikbaar is en waarbij lokale aannemers, in dit geval Van Kesteren, personeel en materiaal beschikbaar stellen onder de noemer van “maatschappelijk verantwoord ondernemen” (MVO).

Locatie en tijd

De locatie is gelegen bij de Geleiloan, een insteekweg aan de oostzijde van de Wylerbaan tussen de Derdebaan en Kamp. Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken of helpen. Om 09.00 uur wordt gestart met de graafwerkzaamheden en tussen 11.00 uur en 12.00 uur vindt de aanplant plaats.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Unieke verborgen heg nabij de Wylerbaan

Reageren is niet toegestaan.