Wat doet de gemeente tegen de komst van de windmolens?

GROESBEEK/KRANENBURG – Berg en Dal onderneemt op verschillende fronten actie tegen de Kranenburgse plannen voor een windmolenpark aan de Kartenspielerweg. Wat de gemeente allemaal doet leest u hieronder.

Samenwerken met andere tegenstanders

De tegenstanders van het windmolenpark hebben zich verenigd in een zogenaamde ´Taskforce´. Gemeente Berg en Dal, maar ook gemeente Gennep, buurtschap Venzelderheide, actiegroep Tegenwind en diverse natuurorganisaties werken samen in deze Taskforce.

Officieel bezwaar maken

We hebben als gemeente officieel bezwaar gemaakt tegen de Duitse plannen bij:

• de deelstaat Nordrhein-Westfalen,
• de provincie Düsseldorf,
• het district Kleve
• de gemeente Kranenburg.

Het is nu afwachten welke beslissingen die verschillende overheden nemen over:

• het streekplan (‘Regionalplan’, daarin staan de gebieden waar windmolens kunnen komen te staan, provincie Düsseldorf),
• de bouwvergunning (‘Genehmigung’, district Kleve),
• het bestemmingsplan (‘Flächennutzungsplan’, gemeente Kranenburg).

Hierover verwachten we in de loop van dit jaar meer duidelijkheid te krijgen. Daarna bepaalt de gemeente de vervolgstappen.

Extra ondersteuning inhuren

Berg en Dal huurt sinds november 2016 speciaal iemand in die zich met dit onderwerp bezig houdt. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende procedures in Duitsland. Het proces voor het windmolenpark is nu in de eindfase. De kans is aanwezig dat we binnenkort ook naar de rechter moeten. Daarom hebben we samen met de gemeente Gennep een Duitse advocaat in de arm genomen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen aan de gemeente over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Constant Cortenbach. Telefonisch via nummer 14024 of per e-mail [email protected].

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Gaat onze raad tegen windmolens vechten…. Don Quichotte 2.0

R. Ommel

Protesteren tegen de Duitsers ? Daar lachen ze om want zij zijn groot en wij zijn klein.

Bert

hoe tegenstrijdig kun je zijn als gemeente : vorige week vroege ze nog aan de burgers van gemeente berg en dal een visie te geven op het energie neutraal vraagstuk !

William

Zet die windmolens langs de autobaan en niet in een natuurgebied.

kloeke

Dr thijssen heeft een flinke vinger in de pap op 112 groesbeek….een kritisch geluid word verwijderd.

karin

ah. ik begrijp dat vóór de molens zijn geen optie meer is?

Grensbewoner

Het moet niet gekker worden! Ipv wat doet de gemeente aan duurzame energie, staat er wat doet de gemeente tegen de komst van windmolens. Belastinggeld van inwoners verkwisten om een buurgemeente die wel zijn verantwoording voor de toekomstige generatie’s neemt dwars zitten. Wel het akkoord van Parijs ondertekenen maar intussen dwarsliggen en de doelstelling bij lange na niet halen. Ik kan me niet voorstellen dat de gemeenteraad achter dit idiote beleid staat.

wpDiscuz