Ashorstersloot wordt stukje verplaatst

GROESBEEK – De Ashorstersloot in het Natura 2000-gebied De Bruuk moet een stuk worden verlegd.

Waardevol kwelwater

Dat heeft te maken met waterhuishoudkundige maatregelen vanuit het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De sloot langs de Ashorst moet beleemd worden om te voorkomen dat waardevol kwelwater via deze sloot uit het gebied verdwijnt. Omdat er leidingen liggen is de verlegging noodzakelijk.

Bestemming

Punt is wel dat de sloot door de verlegging komt te liggen op gronden die een Agrarische bestemming hebben. Het bestemmingsplan moet worden herzien om de maatregelen toch uit te kunnen voeren. Burgemeester en wethouders hebben, op verzoek van Gedeputeerde Staten, de verantwoordelijkheid over de verdere planprocedure aan de provincie Gelderland overgedragen. “De provincie kent alle ins en outs van het project”.’

Deel loopt over

Een buurtbewoner heeft in 2016 aangegeven dat een deel van de Ashorstersloot bij zware regenval overloopt. Het waterschap heeft, zo blijkt na onderzoek, geen afwijkingen en problemen gevonden. Wethouder Erik Weijers heeft de provincie middels een brief laten weten dat er bij de verdere planvorming van het project extra aandacht moet zijn voor de waterafvoer in het laatste deel van de sloot.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hennievanmarwijk

Bij extreme regen zoals de laatste tijd nogal eens voorkomt,loopt de sloot we degelijk over

wpDiscuz