[Foto’s] Boerenbruiloft 2017 in de tent

GROESBEEK – Een huwelijksvoltrekking op de carnavalsdinsdag in de SOK-tent. Antoon Schoenmakers en Ria Wijers zijn in het “onecht verbonden”.


Foto en rechten: Iris Roselie.

Wat er aan vooraf ging

Eind 2016 kwam onverwachts de vraag of de Prinsen Senaat de boerenbruiloft in de tent op 28 februari 2017 wilde organiseren. Er hoefde niet gekozen te worden wie van de Prinsen Senaat het boerenbruidspaar zou worden. Eén blik was genoeg, want tijdens de receptie van Prins Ummenie d’n 57e Hans de Bon van de Feestneus bloeide de liefde tussen deze prins en prinses al op.

Antoon Schoenmakers

Antoon van Toon Schoenmakers, werd 82 jaar geleden geboren in ‘t Hérwendael. Daar waar later zijn voetbalclub De Treffers een periode gevestigd was en hij als fanatieke middenvelder menig balletje heeft getrapt. Tot op de dag van vandaag is Antoon bezig als timmerman. Hij was Prins Ummenie d’n 14e in 1972/1973 en werd direct daarna schutterskoning in 1973/1974. Onlangs nog, in 2015, was hij Prins De Treffers.

Ria “van de Comm” Wijers

Ria van Jaap Weijers van de Plak en Berta van Grinsven van de Ashorst. Zij volgde de opleiding voor gezinsverzorgster en werkte later ook nog als wijkverzorgster. Ria was 25 jaar lang uitbaatster van Café de Comm, hét middelpunt van het carnavalsfeest in Groesbeek. Zij is dan ook bekend als Ria van de Comm. Maar sinds 1996 ook als de eerste Prinses Ummenie d’n 36e van Groesbeek en zelfs de eerste prinses Carnaval in Nederland met een eigen vrouwenraad en Batsemekèls.

De twee hebben vorige week al een vrijgezellenfeest gehad.

Onderstaande foto’s met dank aan Iris Roselie!

Bron: Gruusbek.nl, DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Boerenbruiloft 2017 in de tent

Reageren is niet toegestaan.