[Update] Situatie Wylerbaan blijft vooralsnog hetzelfde

GROESBEEK – De lokale partij VOLG heeft vragen aan de gemeente Berg en Dal gesteld over de “gebrekkige dienstverlening” vanuit de gemeente Berg en Dal met betrekking tot een verzoek van het bewonerscomité Wylerbaan.


De Wylerbaan in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

50 km/uur

In december hebben 40 inwoners een verzoek bij het college van burgemeester en wethouders ingediend om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie aan de Wylerbaan in Groesbeek. Die situatie moet volgens de bewoners verbeterd worden. Het verzoek gaat over het instellen van een 50 km/uur gebied.

Na maand nog geen reactie

Daar is vanuit de gemeente Berg en Dal nog geen inhoudelijke reactie op gekomen, stelt VOLG. “Na ruim één maand (medio januari 2017, red.) bleek dat de bewoners nog geen enkele reactie hadden gehad, zelfs geen ontvangstbevestiging”, schrijft VOLG. De partij heeft daar in de carrouselvergadering van 19 januari nog melding van gemaakt.

Mail met excuses

“Naar aanleiding hiervan heeft het bewonerscomité op 20 januari een mail ontvangen met excuses en de toezegging dat een inhoudelijke reactie zou volgen voor eind januari”. Weer een maand later hebben de bewoners nog niets gehoord en zijn er door VOLG vragen gesteld over de dienstverlening, de maatregelen om herhaling te voorkomen en de vervolgstappen om het verzoek alsnog af te handelen.

Het college zal tijdens de eerstvolgende raadsvergadering met een antwoord op de vragen komen.

Update 09-03-2017, 22:00 uur
Het college heeft donderdagavond gereageerd op de vragen van VOLG. “Er had inderdaad sneller gereageerd moeten worden en wij zullen daar in de toekomst alerter op zijn”, begon wethouder Alex ten Westeneind (GJS Millingen) de beantwoording.

“De capaciteit op de afdeling is op dit moment een probleem en daar is aandacht voor. Er ligt een conceptbrief klaar die volgende week naar de bewoners gaat. De strekking is dat wij vooralsnog niets aan de situatie zullen gaan doen. Er zijn meerdere vergelijkbare situaties in de gemeente Berg en Dal die veel geld kosten en behoorlijk ingrijpend zijn. Op de Wylerbaan gebeuren op dit moment weinig ongelukken”.

De wethouder benadrukte dat het inrichten van een gebied als 50km/uur-gebied een forse ingreep is die veel geld gaat kosten. Op de Wylerbaan geldt er een maximumsnelheid van 80 km/uur. “Maar het heeft onze zorg en we kijken er naar”, aldus Ten Westeneind.


De brief die inmiddels is verstuurd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Van \'t een komt \'t ander

Hahaha naar 50 km/u. Lachertje. Krijg je 2 opties:
– Gevaarlijke situaties door bestuurders die inhalen omdat je er met gehakt 80 kan.
– nog meer kas spekken omdat ze er vaker gaan flitsen. En reken maar dat er veel gepakt worden omdat het geen 50 weg is.

karin

50? dat is wel een beetje vreemd voor het buitengebied. precies wat “vanheteenkomthetander” zegt. Ik vind het altijd zo vreemd dat mensen “ineens” tegen een al jaren bestaande situatie gaan protesteren. dat weet je toch als je daar gaat wonen?

Pietje

Bij ons werden ongevraagd drempels in de weg in buitengebied geplaatst
Tijdens publicatie gaf de tekening een compleet ander beeld dan de uitvoering
Vragen aan de Wethouder Theo Giesbers van Volg gaf als reactie dat hij het zou gaan uitzoeken.
Reactie is tot op heden uitgebleven dus van Volg zijn wij dit wel gewend veel poeha maar weinig resultaat (vraag gesteld in feb 2008)

je zult er maar wonen

Geef de bewoners groot gelijk. Het wordt steeds drukker op de weg en ook al zou je daar 80 km kunnen rijden zijn er helaas altijd van die idioten die 120 of nog harder rijden en in de nacht er een racebaan van maken. Er zijn daar al genoeg ongelukken gebeurd. Je zult er maar wonen en je wilt je oprit af of op.
Gewoon drempels en snelheid aanpassen.

Muts

@je zult er maar wonen: Toen je er ging wonen was 80km toegestaan. Dus je wist waar je aan begon. Als er van die idioten zijn die daar veel te hard (zeg 120) rijden, dan moet je niet de grote groep straffen door er drempels en zo in te leggen, maar moet je diegenen die veel te hard rijden straffen. Zoals het ook in de 30km zones wordt er veel te weinig gehandhaafd. Als ze dat consequent zouden doen was het zo over.

Kritisch volger

De vraag van VOLG gaat over het niet reageren van het college op vragen van burgers.
Maar VOLG zit zelf in het college en legt hiermee een van de zwakke plekken van haar eigen college bloot. Niet aan afgesproken termijnen houden, Besluiteloos, geen visie, gewoon je tijd uitzitten en weinig presteren

Jean-Paul

Flitspaal plaatsen zoals toentertijd in Milsbeek. Werkte uitstekend.

Flitspaal zou al veel oplossen. Maar ze hebben er al 20 jaar over gedaan om fietspad aan te leggen. Wielrenners ook een ramp gaan heel vaak over de weg met zeer gevaarlijke situaties

karin

@ “je zult er maar wonen” ik hoop dat de bewoners geen drempels willen want dat geeft véééél meer overlast. vraag de mensen in molenhoek maar. roepen om maatregelen. die kwamen er en binnen no time waren de drempels voor de huizen weer weg want dat gaf alleen maar meer overlast qua remmen/optrekken van auto’s.

Helemaal mee eens karin

Daarom de naam muts , sukkel

LaLoesje

Maak er een 60 km weg van. Gewoon wat nieuwe borden langs de weg. Geen hoge kosten nodig… en af en toe een flitser ter handhaving, dan is het toch zo terug verdiend? En opgelost met een compromis, zo moeilijk is het toch niet?

Lambert
Ingrijpen op de structuur van de weg betekent ook, dat het gevolgen voor de status van ontsluitingsweg van Groesbeek gaat betekenen. Dat wil niet zeggen, dat een 60 km keuze ( aansluitend bij landelijk beleid) en zoals bij andere uitgaande wegen geen optie is. We moeten er echter ook voor waken, dat we niet steeds per uitgaande weg een ingrijpend besluit nemen, want dan kom je uiteindelijk Groesbeek niet meer uit. V.w.b. de opmerking: “je zal er maar wonen”. dat is wel zo’n dooddoener, dit geldt voor 80% van de wegen in het dorp. Er is altijd wel wat of… Lees meer »
Je zult er maar wonen

Ja dan maar wachten tot dat er iemand aangereden wordt of er een auto uit de struiken of boom halen. Al zet je maar zo’n smiley ding er neer. Dat remt al af en maakt iedereen bewust. En ja het is een logische opmerking maar helaas rijden ze hier als gekken.

Lammert jij had professor moeten worden .

splinter

Laten zoals het is je wist dat het 80 km was en dat ze er harder rijden dat is, maar dat krijg je ook met 50 km lood om oud ijzer .
Zijn zeker weer een paar buiten Groesbeeeeeeeek komen wonen die hun zin willen doordrijven.

R. Ommel

Vrijwel iedereen vindt dat er in zijn of haar straat te hard gereden wordt. Maar dan zijn zij het die in mijn straat te hard rijden.

Je zult er maar wonen

splinters. Ik ben een echte Groesbeker maar misschien ben jij er een die een te zware rechtervoet heeft. Ben ook vrijwilliger bij de groesbeekse brandweer geweest. En de zandvoortwegen van Groesbeek zijn . Nijmeegsebaan, zevenheuvelweg, wylerbaan, en vroeger de oude kleefsebaan die ze gelukkig hebben aangepast. Verder zijn het aantal auto’s fors toegenomen. Dus meer verkeer en aso rijders. Maar Alex we wachten gewoon op de toeters en bellen.

Muts

@Wim: Dat is tenminste op een volwassen manier een discussie voeren.

Als je het niet met mijn mening eens bent, best. Maar dat maakt mij geen sukkel.

wpDiscuz