[Update] Flinke onderhoudsbeurt aan de Stekkenberg

GROESBEEK – De weg Stekkenberg in Groesbeek gaat op de schop. Een herinrichting van de weg vanaf boven bij de Bosbesstraat tot aan de kruising met De Dries is noodzakelijk.


De Stekkenberg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De kosten bedragen bijna 1,3 miljoen euro.

Riolering en bestrating

Een complete aanpak van de weg Stekkenberg moet op korte termijn gebeuren. De riolering moet vervangen worden en ook herbestrating van de rijbaan en het trottoir zijn nodig. Men ging er in eerste instantie vanuit dat het gedeelte tot aan de Schrouwenburg een onderhoudsbeurt nodig had. In 2014 bleek dat ook het gedeelte tot aan De Dries van slechte kwaliteit is en dat daar dus ook het een en ander vervangen moet worden.

Minder regenwater naar Groesbeek-centrum

Het is de bedoeling zo min mogelijk regenwater af te laten stromen naar Groesbeek-centrum. Afstroom vertragende maatregelen, zoals drempels, zijn voor fietsers op deze helling erg gevaarlijk. De zogeheten “punaises” die er nu liggen bij de kruispunten komen terug. Onderaan bij de kruising met De Dries komt een verkeersplateau. “We maken voor het plateau extra infiltratievoorzieningen en roostergoten om eventueel doorschietend regenwater daar af te vangen”. Bij de kruising met de Leppert wordt een extra bergingsvoorziening voor regenwater gemaakt.

Inloopavond

Voor inwoners wordt er binnen één maand een inloopavond georganiseerd om het voorlopige ontwerp te bespreken. Van grootschalige burgerparticipatie zal bij dit project geen sprake zijn. Dat komt, zo zegt het college, omdat “het profiel van de Stekkenberg niet veel mogelijkheden geeft om een gewijzigde inrichting voor te stellen”.

Werkzaamheden en optocht 2018

De werkzaamheden beginnen na de zomervakantie en duren 9 maanden, tot en met april 2018. Het project zal in diverse fases uitgevoerd worden en over omleidingen wordt ter zijner tijd gecommuniceerd. Carnavalisten hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken: aan de optocht op 11 februari 2018 is gedacht en de aannemer zal in de planning rekening moeten houden met een onbeperkte doorgang.

Update 06-04-2017, 23:30 uur
De werkzaamheden beginnen pas na de carnaval 2018, omdat er eerst ook nog werkzaamheden aan de nabijgelegen Dries zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Hè, hè. Eindelijk!

Anouk

Als dit net zolang duurt als op de houtlaan, dan vrees ik een andere route voor de optocht van volgend jaar

Perry

Mooiste straat van groesbeek (de stekkenberg)

wpDiscuz