Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Maandag 6 maart onthulden burgemeester Slinkman en inwoners van Groesbeek-Breedeweg het eerste Whatsapp-Buurtpreventiebord in het dorp.

De onthulling vond plaats op de Koningin Wilhelminaweg, net voor de zijweg naar de Bruuk.

Moderne buurtwacht

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken

In Breedeweg zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Daarom plaatst de gemeente bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs gehalveerd.

Andere kernen

Breedeweg is na Millingen aan de Rijn, Groesbeek-Horst en Kekerdom het vierde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft.

Hierna is Groesbeek aan de beurt. Daarvoor worden nog beheerders gezocht!

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.