Eerste EasyComfort-woning Oosterpoort in Groesbeek

GROESBEEK – Op 6 maart organiseerde woningcorporatie Oosterpoort een feestelijke sleuteluitreiking bij haar eerste EasyComfort-woning aan de Papaverstraat in Groesbeek.


Foto: Goedele Monnens.

Directeur Eugène Janssen feliciteerde samen met Johan Beelen, directeur Totaalonderhoud van KlokGroep, huurder Frank van Doorn met zijn woning. Volgens Janssen de meest energiezuinige woning die Oosterpoort bezit.

€ 19,- per maand aan energie

Frank van Doorn woont sinds januari in de hoekwoning uit 1957 en is heel tevreden. ‘Ik betaal nu, midden in de winter, maar € 19,- per maand aan energie, terwijl het hier altijd aangenaam warm is. Het lijkt of ik vloerverwarming heb.’

Reflecterende folie

KlokGroep ontwikkelde het concept van de helemaal elektrische EasyComfort-woning. Ze verbouwden de woning van binnenuit. De verwarming bestaat uit een dunne mat met verwarmingsdraad, die onzichtbaar in het plafond is weggewerkt. In de wanden, vloeren en plafonds werkten ze ook reflectiefolie weg.

‘Het effect van vloerverwarming komt door de folie. Die kaatst de warmte terug zodat ruimtes heel gelijkmatig worden opgewarmd’, vertelt Beelen. ‘De folie zorgt er ook voor de er minder geluid doordringt in de woning en dat het er in de zomer koeler blijft.’

Ook voor woningeigenaren

Wethouder Sjaak Thijssen van Wonen is onder de indruk van de besparing die Van Doorn op zijn energierekening maakt. Samen met wethouder Erik Weijers van Duurzaamheid laat hij zich bijpraten. ‘Wij vinden de EasyComfort-woning vooral interessant omdat het concept ook bruikbaar is voor koopwoningen. Woningcorporaties zijn verplicht hun doelstellingen op het gebied van energiezuinig wonen te halen en dat gaat Oosterpoort wel lukken. Maar het is veel moeilijker om woningeigenaren over de streep te trekken. Daarom onderzoekt de gemeente Berg en Dal de mogelijkheid om duurzaamheidsleningen te verstrekken.’

Verantwoordelijkheid

‘We hebben als woningcorporaties de verantwoordelijkheid om in nieuwe concepten te investeren. Dat doen we samen met onze bouwpartners en collega-corporaties. Samen kunnen we voldoende tijd en geld investeren om het verschil te maken. Daarnaast gaan we natuurlijk door met onze woningen isoleren (160 woningen in 2017)”, aldus Oosterpoort. De woningcorporatie vindt het belangrijk dat de energierekening voor onze huurders betaalbaar blijft. “En we doen graag iets tegen de opwarming van de aarde, zodat ook volgende generaties hier nog goed kunnen leven”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Anonien

Gaan jullie ook wat doen aan woningen waar alleen de buitenkant steen is en binnen wanden zijn dunne wandjes van hout echt brandveilig en energiezuinig is het niet

karin

wat een mooi initiatief. klinkt erg interessant zoals gezegd voor koopwoning eigenaren. ik ga eens kijken of ik informatie kan vinden hierover.

Henkie

Haha Frank 19 euro energie kosten midden in de winter. Dan zit je zeker de hele dag met een dikke jas aan. 😉

De Kuier.

Die €19 zijn zeker voorschotten?? Wacht je afrekening maar eens af….!

Frank

Henkie, wat een domme reactie. Maar het is beter dat jij dit zegt als iemand met verstand!

Frank

Henkie, beter dat jij dit denkt als iemand met verstand!

wpDiscuz