Dierenweide Groesbeek wordt opgeknapt

GROESBEEK – De dorpsweide aan de Kerkstraat in Groesbeek wordt opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe dierenverblijven.


Dierenweide Groesbeek, april 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met een voorstel hierover. “We vinden dat deze dierenweide als sfeerbepalende locatie behouden moet blijven voor de buurt en onze inwoners”.

Beheer door familie

De weide aan de Kerkstraat wordt al ruim 45 jaar beheerd door de familie Van de Ven. Zij krijgen daar van de gemeente € 900,- per jaar voor. “We zijn zeer tevreden met het beheer door de familie”, aldus burgemeester en wethouders. Probleem is echter dat er sprake is van achterstallig onderhoud; de dierenverblijven zijn aan vervanging toe , de vijver is buiten zijn oevers getreden en het gras is nog sporadisch aanwezig door te weinig lichtinval en overbegrazing.

Opfrissen

Tijd dus om het weitje weer een beetje op te leuken en te herinrichten. De ingang van de dierenweide wordt verplaatst naar het terrein van Pluryn aan de Kerkstraat 9. De huidige dierenverblijven worden vernieuwd en het grote verblijf krijgt een uitbreiding, met eenvoudige keuken en toilet.

Dagbesteding, educatie en leer/werktraject

De weide wordt onder andere ingezet voor dagbesteding. Cliënten van Pluryn zijn hier al mee bezig, maar ook cliënten van andere organisaties zoals RIBW, Dichterbij en Driestroom kunnen aansluiten. Tevens wordt het dierenweitje ingezet voor leer/werk-trajecten en educatie. Het wordt toegankelijk gemaakt voor kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Op die manier heeft de weide, naast dat het een ontmoetingsplek is, dus vele functies.

Kosten

De totale kosten voor de herinrichting bedragen € 93.000,-, maar zowel de beheerder als Pluryn hebben aangegeven zelf ook bij te willen dragen. Voor de gemeente Berg en Dal resteert er dan nog een bedrag van € 55.000,-. De raad wordt eerst nog om goedkeuring gevraagd. Daarna kan de vergunning aangevraagd worden en de herinrichting beginnen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Voor 95000€ kan je naar mijn idee héél veel van opknappen.

groesbeker

prima idee, maar bijna een ton??

Thieu

Inderdaad bijna een ton.
Het gemak waarmee dit soort bedragen hieraan en aan het laden van de naam Berg en Dal en aan andere toeristische marketing wordt gegeven staat is schril contrast met de strengheid waarmee de Doe Mee regeling en het armoedebeleid worden benaderd. Maar desondanks wel goed dat het weidje wordt opgeknapt!

de haas

Geef mij 1/10 daarvan en ik maak er wat mooiers van

karin

ik zou eens een aanbestedinkje doen onder bouw/timmerbedrijven in groesbeek. het initiatief is top, maar bijna een ton? en niemand die in de beslissingsmolen zit die daarvan achterover slaat? beetje vreemd.

wpDiscuz