Buurhondje: leen een hond uit de buurt

GEMEENTE BERG EN DAL – Heb je zelf geen hond, maar wil je wel graag een keer wandelen met de trouwe viervoeter of er even op passen? Met het initiatief “Buurhondje” is dat mogelijk.


Initiatiefneemster Lyte (links) en Lili (rechts, marketing & communicatie).

Via Buurhondje worden hondeneigenaren in heel Nederland en Vlaanderen gekoppeld aan mensen uit de buurt die zelf geen hond hebben, maar wel graag met een hond op pad willen.

Initiatief uit Amsterdam

Het idee komt van Lyte Povel, een studente uit Amsterdam. Zij leidt een druk bestaan en kan daarom niet fulltime voor een hond zorgen. Toch wil ze graag eens met een hond wandelen. Tijdens vooronderzoek bleek dat er in Engeland een soortgelijk bedrijf bestaat met meer dan 600.000 leden. Buurthondje Nederland heeft er op dit moment 2300.

Meer aandacht, niet altijd tijd voor

Die 2300 leden zijn 50/50 verdeeld. Dat wil zeggen dat de ene helft van de leden bestaat uit hondeneigenaren die hun hond graag nog wat meer aandacht zouden willen geven, maar dat niet altijd kunnen. De andere helft bestaat juist uit mensen die geen tijd hebben om een hond te hebben, maar graag wel een keer op een hond uit de buurt willen passen.

Geen uitlaatservice

Buurhondje.nl is geen normale uitlaatservice. Een uitlaatservice laat vaak veel honden tegelijk uit en brengt de hond terug zodra het uur erop zit. Bij Buurhondje geven de lokale hondenliefhebbers (hondenmaatjes genoemd) persoonlijke aandacht en brengen tijd met de hond door puur omdat zij van honden houden.

Interesse

Hondeneigenaren (zij die een hond willen uitlenen) én hondenmaatjes (zij die graag op een hond willen passen) kunnen zich aanmelden op www.buurhondje.nl. Een profiel is snel gemaakt. Daar kunnen leden hun locatie invullen zodat matches worden gevonden in hun eigen buurt. De gratis lidmaatschappen hebben beperkte mogelijkheden. “Met een premium lidmaatschap kunnen leden met elkaar afspreken waarmee de basis wordt gelegd voor wellicht een langdurige vriendschap”, staat er in het persbericht.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Babs

…maar dan wel even goed regelen wat er gebeurd in geval van schade door b.v. plotseling op de weg tegen een auto te lopen ( Verzekering informeren) en wie er opkomt voor ongelukjes waarbij de hond naar de dierenarts moet, b.v. als hij in glasscherven is getrapt.

splinter

Goed idee ,nu nog buurvrouw

R. Ommel

Nu nog de buren zover zien te krijgen dat ze een hond aanschaffen.

karin

ik vind het zo’n leuk initiatief! maar wel zoals babs zegt goede afspraken maken over eventuele problemen/schade. ik zou het zelf niet durven om mijn hond uit te lenen denk ik, maar voor wie dat wel wil lijkt het mij een uitkomst!

wpDiscuz