[TK17/Update] VVD grootste in Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – De VVD is woensdag de grootste partij geworden in de gemeente Berg en Dal.

Opkomst

12.980.788 kiesgerechtigden, waarvan 27.887 uit de gemeente Berg en Dal, mochten naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. De opkomst in de gemeente Berg en Dal lag op 84,7% (+/- 23.620 stemmen). Dat is 8 procentpunt meer dan in 2012, toen het percentage 76,6% was. Landelijk lag het percentage deze verkiezingen op 82%.

Cijfers 2017 Berg en Dal

VVD haalde 20% van de stemmen, dat zijn er 4717. De PVV boekte een winst en werd tweede met 3567 (15,1%) stemmen. SP eindigde op de derde plek. PvdA kreeg een grote tik te verwerken. De partij was in 2012 met in totaal 5700 stemmen de grootste in Millingen aan de Rijn, Ubbergen én Groesbeek. Dit jaar kwam de partij niet verder dan 1361 stemmen. De nieuwkomers DENK en Forum voor Democratie (FvD) komen in de Tweede Kamer. DENK pakt 3 zetels, FvD 2. In Berg en Dal haalden de partijen respectievelijk 37 en 309 stemmen.

Landelijk

De VVD heeft de verkiezingen gewonnen. De partij komt uit op 33 zetels, gevolgd door PVV (20), CDA (19) en D66 (19). De totale opkomst was dit jaar 81,9%. In 2012 was dit 74,57. Verwacht dat er een coalitie wordt gevormd tussen VVD, D66, CDA en CU.

Uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017 gemeente Berg en Dal:
Hieronder de resultaten van de stembureaus opgesplitst in de voormalige MUG-gemeenten. Links het totaal van de gemeente Berg en Dal.

Disclaimer: Wij hebben gebruik gemaakt van deze cijfers. Daarbij willen we wel vermelden dat inwoners in de hele gemeente konden stemmen. Een Millingenaar kan dus zijn stem hebben uitgebracht in een Groesbeeks stembureau etc. Onderstaande sheets zijn enkel en alleen door ons gemaakt om een beeld te geven van het stemgedrag in de verschillende delen van de gemeente. (Type)fouten voorbehouden.


Sla de afbeelding op voor groter formaat!

Hieronder het resultaat van de 10 stembureaus uit Groesbeek (inclusief Groesbeek-De Horst en Groesbeek-Breedeweg).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Boersteeg

Kiezers bedankt we mogen nu 4 jaar liegen en verdraaien!

Lambert
Rutte krijgt nu weer de kans alle sociale voorzieningen waar we zo hard voor geknokt hebben af te breken. Nog kortere WW, verlagen WAO en WIA, Bijstand verlagen met 50 euro per maand. Als je 40 jaar gewerkt hebt, ontslagen bent of ziek bent geworden en niet meer aan de slag kunt, dan ben je volgens Rutte niet normaal en moet je gestraft worden. Als je niet kunt werken is dat je eigen probleem. Alles wat volgens Rutte niet normaal is, moet weg, pleur op zegt hij dan. Hoe lang zal het duren voor de bewoners van Plurijn weer diep… Lees meer »
groesbeker

doen we allemaal zelf, wij kleuren die vakjes toch rood. dat komt omdat nederlanders meerenners zijn en hun eigen mening niet doordrukken om verschil te maken. we roepen dit en dat en we willen verandering maar als we kunnen kiezen poepen we in de broek. mietjes zijn die vvd stemmers.

Fred

VVD stemmers zijn landverraders niet meer en niet minder

Zij van te voren stem pvv als je nog iets van nederland over wild houden .over 4 jaar zit DENK ook nog in onze regering. Let maar op .

kiezer 2014
Met 3567 stemmen voor de PVV in Berg en Dal zou ik zeggen tegen; Boersteeg, Lambert, groesbeker, Fred en wim: kom uit de schaduw van deze site en richt je eigen lokale PVV op in onze gemeente. Geert ziet dat graag en zal jullie met alles ondersteunen, gratis verkiezingsprogramma, alle tweets voorbereid, standaard folders en stickers en bindende richtlijnen voor wat je mag zeggen in de gemeenteraad. Je hoeft alleen maar op te letten dat je de gemeentenaam ff invuld op de stippellijntjes. De democratie van Geert werkt heel eenvoudig; hij roept en jullie doen. Met 3567 stemmen in 2018… Lees meer »
Fred

Kiezer 2014 , wat zul jij een stropdassen in de kast hebben hangen !!!

kiezer 2014

Bij mijn carnavalspak heb ik inderdaad een stropdas, maar die is momenteel met het hele pak bij de Turkse stomerij in het dorp. Daar haal ik hem binnenkort weer op; keurig schoon en fris tegen een normale prijs en met een vriendelijk praatje aan de balie.
Het woord landverraders in de mond nemen voor stemmen op de VVD, dat siert je niet Fred, niemand niet! Volgens mij heb je dat ook niet geleerd van de juf of van je ouders.

Fred

De ellende ! Waar Nederland in zit !!heb ik ook niet van van ouders of juf geleerd ! Maar dat jij een stropdas had!!! dat moest wel aan het schrijven te zien !!! VVD is niet voor de gewone en normale mens !alleen voor stropdas dragers en meer !!!!

Lambert

Kiezer 2014 als je inhoudelijk zou weten waar de PVV staat, dan wist je dat dit absoluut mijn keuze niet is. ,PVV wil ook veel afschaffen en heeft meegestemd met de wijziging van de WWZ . Ook willen zij de cao afschaffen dan kun je helemaal fluiten naar je jaarlijkse prijscompensatie , commentaar hebben is ook weten waar het over gaat en inhoudelijk debatteren.

kiezer 2014
@ Lambert; je hebt niet goed gelezen begrijp ik. Met CAO afschaffen bedoel je waarschijnlijk WAO afschaffen. Henk Krol ‘foutje’ noem ik dat maar. Ik ben niet van de PVV, zal er ook nooit op stemmen! Wel vindt ik dat als er 3567 inwoners stemmen op de PVV dat iemand van hen het voortouw mag nemen om een lokale partij op te richten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Laat dat geluid van die 3567 inwoners zich maar eens vertalen met argumenten en voorstellen in de gemeenteraad en de samenstelling er van. Democratisch en in het openbaar! Kan best zijn dat… Lees meer »
Lambert
Kiezer2017 anoniem, begin gewoon eens met je eigen naam! ik bedoelde wel CAO, als je meer de programma’s van de afgelopen jaren zou hebben gelezen, wist je dat Wilders ieder aan zijnlot over wil laten. WAO is er alleen nog voor bestaande gevallen, daar kun je al enige jaren niet meer in komen! En wat betreft je visie op vrijheid: vrijheid bestaat bij de bereidheid om in te schikken! Dus niet de maatschappij van IKKE maar de maatschappij van WIJ! Wilders is alleen voor de maatschappij van IKKE en dat zijn uitsluitend übermenschen van het Arische ras. Jammer genoeg hebben… Lees meer »

Lambert hoor wel dat je ook nergens af weet .

kloeke

Lambert. ……wat kan jij dom lulle zeg…..

wally
Wat ik niet snap is dat mensen schijnbaar vergeten zijn wat de politiek gepresteerd heeft de afgelopen jaren ze komen met gemaakte lachjes ten tonelen en beloven wat ze totaal niet waar kunnen maken . gebukt onder het juk van brussel liegen en bedriegen ze voort de ene beloften nog mooier dan de anderen . wie moet je nog geloven . en de makke burgers stemmen weer op de mooie praatjes makers en worden de volgende 4 jaar weer door hun om de oren geslagen met allerlei regels en inperkingen van onze socialen zekerheden en dit noemen ze democratie .… Lees meer »
wpDiscuz