SG: “Waar blijft oversteekplaats Bredeweg?”

GROESBEEK-BREEDEWEG – Sociaal Groesbeek (SG) ziet de voetgangersoversteekplaats op de Bredeweg in Groesbeek-Breedeweg graag weer terugkomen.


De Bredeweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Provincie: “Zebrapad onveilig”

Voor de reconstructie van de weg lag er al zo`n oversteekplaats, maar die is naderhand verdwenen. Er is al gesproken over een oversteekplaats ter hoogte van de Parachutistenstraat, maar de provincie Gelderland wil daar niet in mee gaan. Het is daar veilig genoeg en een zebrapad zou juist onveilig zijn.

Overleg

Sociaal Groesbeek vindt dit niet alleen een onwenselijke, maar ook verkeersgevaarlijke situatie. De partij vraagt of burgemeester en wethouders bereid zijn de oversteekplaats weer opnieuw aan te leggen. Dit zal dan wel in overleg met de provincie als wegbeheerder moeten gebeuren.

Werkgroep

Ook trekt de lokale partij het college nog aan de mouw over de afspraken met de werkgroep Hart voor Breedeweg. Gevraagd wordt welke acties er al zijn ondernemen met de werkgroep die zich in zet voor een verkeersveilige weg.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Andre

Voor de laatste reconstructie lag er een zebrapad in een onoverzichtelijke bocht , nee dat is lekker veilig .
Kinderen die deze straat moeten oversteken om naar de school te gaan moet na mijn mening dit op een veilige manier kunnen doen , en dat is op deze manier niet .

www.hanspeters.eu

Beste Andre, wij zeggen toch niet dat ie in de bocht moet liggen. Wij geven aan dat er weer een moet worden aangelegd. Ter hoogte van de foto bij het bericht zou goed zijn.

www.hanspeters.eu

Voor de duidelijkheid ter hoogte van bijvoorbeeld het winkelpand van Kuipers, wij geven juist niet aan waar die moet komen liggen, vanwege kansen voor de aanleg

karin

ik zou zeggen tussen de bocht en de kruising bij de parachutistenstraat en daarnaast mag van mij de zebra voor Rikken ook weer terug

Johanna

http://www.degroesbeek.nl/wp-content/uploads/2015/11/12_CDA_motie_voetgangersoversteekplaats_Breedeweg_begroting_2016.pdf Deze motie is met algemene stemmen aangenomen. Maar het blijkt lastig te zijn. Ook is er in de Breedeweg een groep “Hart voor Breedeweg” die hier mee bezig is!

splinter

Niet zo moeilijk voor en naar de drempel spuitbusje en klaar is kees .
Hoef niet zo duur te zijn .
De groente

Realist

Dat zal wel Johanna, maar kennelijk is er meer nodig want rondom deze oversteekplaats blijft het akelig stil. Goede actie dus van SG.

Juustem

Voor die paar strepen op de weg duurt het wel erg lang allemaal en het blijft enorm stil rond de besluitvorming, er komt ook geen informatie verder naar buiten. Goed dat SG aan de bel trekt. Het gaat wel om de veiligheid van schoolgaande kinderen!

Kiezer 2014

Hans Peters weer actief geworden op deze site? Juustum ook weer?
Nu de nachtboswachter nog ff achter het toetsenbord krijgen en het is weer verkiezingstijd gemeenteraad voorjaar 2018.
Was wel erg lang stil heren, heel erg lang zelfs, sinds 19-11-2014!?
Dat zebrapad is natuurlijk ook wel heeeeel erg belangrijk voor de veiligheid!

Dhr Poelen

Beste kiezer 2014
Wees blij dat ze weer actief zijn dan heb je zelf ook wat te doen

wpDiscuz